5+1 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

1. Η καραντίνα δεν είναι μια νέα επίθεση του κράτους. Είναι η αναγκαστική υποχώρηση της κοινωνίας μετά τις ήττες που έχει υποστεί.

2. Η ήττα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η αποτυχία μας να κερδίσουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας. Αποτελεσματικό και για όλους. Ή αλλιώς, να δημιουργήσουμε τις αντι-δομές που θα φροντίζουν την υγεία των από κάτω.

3. Με το σημερινό σύστημα υγείας μια γρήγορη, γενικευμένη διάδοση του ιού θα σήμαινε την κατάρευση του συστήματος με ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για όσους νοσούν από τον covid-19. Ο βασικός τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό είναι ο εθελοντικός αυτοπεριορισμός. Αυτό, όπως ανεφερθήκε, δεν είναι παρά μια υπό δυσμενείς συνθήκες υποχώρηση μετά την ήττα.

4. Όταν η μία πλευρά υποχωρεί η αντιπαλος-η οποία είναι οργανωμένη και με συγκεκριμένη στρατηγική σε αντίθεση με εμάς- προελαύνει, βρίσκοντας ελεύθερο πεδίο. Το κράτος/κεφάλαιο θα περάσει νομοσχέδια, θα στείλει πρόσφυγες/μετανάστες σε ξερονήσια, θα απολύσει κόσμο, θα φροντίσει η χασούρα όλου αυτού να καλυφθεί από τους καταπιεσμένους, κ.α.

5. Πρέπει να καταλάβουμε πως ένας πληθυσμός ευάλωτος, λίγες πιθανότητες έχει να κερδίσει την κοινωνία την απαραίτητη για την εξασφάλιση της ευζωίας του, παρά τις περί του αντιθέτου αξελερεσιονιστικές ανόητες δοξασίες. Στην επόμενη κρίση θα πρέπει να έχουμε χτίσει τα αναχώματα μας.

+1. Στη συγκυρία η αντίδραση δεν μπορεί να είναι η εκβιασμενη κίνηση, αλλά η περαιτέρω ακινησία. Η διασφάλιση, δηλαδή, πως όλοι θα έχουν ένα σπίτι και θα μπορούν να κάτσουν σε αυτό για να προστατευτούν.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΟΥΑΣ – ΘΕΜΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.