2ο ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ

Δυστυχώς και πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου είχαμε και δεύτερο κρούσμα κορωνοιού στο νησί μας, συμπτωματικό αυτή την φορά, από συμπατριώτη μας που ταξίδεψε εκτός Ιθάκης.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και γίνεται ιχνηλάτηση στις στενές επαφές του ασθενούς οι οποίοι θα τεθούν σε καραντίνα, ενώ συγχρόνως θα ληφθούν και απ’ αυτούς τα απαραίτητα δείγματα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η πανδημία είναι πάντα εδώ, ευρισκόμεθα στις αρχές του δεύτερου κύματος και απαιτείται αυξημένη ετοιμότητα, καθώς αρχίζει και η σχολική χρονιά, ώστε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε αυτή την δυσμενή συγκυρία και να εξέλθουμε νικητές, εξασφαλίζοντας στο νησί μας τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις σε μια πρωτοφανή για τον πλανήτη κατάσταση.

Οφείλουμε όμως όλοι να απομονώσουμε τους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι αντίθετα με τα επιστημονικά δεδομένα, υποστηρίζουν και προωθούν συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και παροτρύνουν τους πολίτες να αγνοούν την επιστημονική κοινότητα και τους νόμους.

Προτρέπουμε τέλος να παρακολουθείτε τις επίσημες ανακοινώσεις του κέντρου υγείας και της επιτροπής πολιτικής προστασίας και όχι τις ανεύθυνες φήμες που αναπαράγονται και δημιουργούν ανασφάλεια και πανικό, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομική ζωή του νησιού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ


Προϊστάμενος Κ.Υ. ΙΘάκης


Eμφανίστηκε τρίτο κρούσμα covid 19

Χθες ενημερώσαμε για τον εντοπισμό ασθενούς με λοίμωξη από κορωνοιό και ήπια συμπτώματα.

Από την διενέργεια ιχνηλάτησης των στενών επαφών του διαπιστώθηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα ασυμπτωματικό, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν αρνητικά.

Εδόθησαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και οι στενές επαφές τους καθώς βέβαια και οι ίδιοι τέθηκαν σε καραντίνα και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται όπου κρίνεται απαραίτητο για να ληφθούν επιπλέον δείγματα.

Παρακαλούμε θερμά να παραμείνουμε ψύχραιμοι και υπεύθυνοι και να μην αναπαράγουμε οτιδήποτε ανεύθυνο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Θερμή επίσης παράκληση να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συνωστισμού, συχνό πλύσιμο χεριών και ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ που έχει αποδειχθεί ο αποτελεσματικότερος τρόπος αναχαίτισης της διασποράς της πανδημίας.

Γιώργος Παξινός
Προϊστάμενος Κ.Υ. ΙΘάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.