ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΑΝΩΓΗΣ
Υλικά
½ κιλό κριθαράκι χονδρό
1 ½ κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. σούπας θυμάρι
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κιλό ντομάτες στο τρίφτη
1 ξυλάκι κανέλα
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας. Σβήνουμε το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το πελτέ, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό και αφήνουμε στη φωτια μέχρι να πάρει βράση.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο τις κατσαρόλας σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ