ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Δύο μόνο εβδομάδες έμειναν μέχρι τις εκλογές που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ίσως γιατί δεν άντεξε, ίσως γιατί πίστευε ότι μόνο έτσι θα αποτέλειωνε τον  ταλαίπωρο Έλληνα, κάτι πού δεν κατάφερε με το γελοίο δημοψήφισμα στην αρχή της τουριστικής περιόδου, ίσως γιατί τελικά ποτέ δεν κατάφερε να αποβάλει τους όρους του πολιτικού περιθωρίου στο οποίο όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν με αποτέλεσμα να συμβεί το καταπληκτικό. Μέσα σε επτά μήνες το 70% πού έδιναν κάποιες δημοσκοπήσεις να γίνει μετά βίας 20-25% Καταπληκτικό αλήθεια. Κάτι τέτοιο μόνο ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να καταφέρει έχοντας μάλιστα στο τιμόνι του ένα χαρισματικό ηγέτη. Όσον αφορά τώρα τον Νομό μας το τελευταίο διάστημα με όχημα τον άκρατο λαϊκισμό διάφορες φωνές ίσως βλέποντας το έδαφος να χάνετε κάτω από τα πόδια τους προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν  τον λαό με όχημα την γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ- ΙΘΑΚΗ πού τόσο αγκαλιάστηκε από το σύνολο του και με διάφορους ψιθύρους για δήθεν ανάμιξη του πολιτευτή της Ν.Δ ΛΥΚΟΥΔΗ να ακυρώσουν τα κραυγαλέα λάθη τους και την ζημιά πού κατάφεραν στον Νομό με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό είναι το μεγάλο ψέμα πού θα παίξει πολύ αυτές τις εκλογές. Όπως είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νοιώθει την βαριά ανάσα της Ν.Δ στην πλάτη του, μιας παράταξης πού διαθέτει και γνώση και εμπειρία και πού παρά τα πολλά και σοβαρά λάθη του παρελθόντος έχει την ικανότητα να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και να διδάσκεται από τις όποιες αστοχίες δεν απέτρεψε ή και δεν πρόλαβε να διορθώσει. Είναι γεγονός ότι ο Έλληνας έχει κοντή μνήμη.

Είναι όμως επίσης γεγονός ότι πάνω και πέρα από όλα θέτει την αξιοπρέπεια του πού τόσο καταρρακώθηκε το τελευταίο επτάμηνο. Πάνω και πέρα από όλα θέτει την οικογένεια και τα παιδιά του και υπερασπίζεται την άρση του ευτελισμού πού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του δημιούργησε Θεωρεί ότι οι ετερόκλητοι σχηματισμοί πού πειραματίστηκε απέτυχαν παταγωδώς. Τώρα είναι η ώρα για μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με εξωστρεφή προσανατολισμό και με γενναία διεύρυνση της παραγωγικής βάσης με την βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων πού θέλουν και μπορούν να απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις που διαθέτουμε. Όλοι μας ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο μόνο η Ν.Δ. μπορεί να το εγγυηθεί. Τα πειράματα είτε σού βγαίνουν είτε όχι. Η ζωή όμως και οι ανάγκες της κοινωνίας θέλουν μόνο πετυχημένα πειράματα. Και πρέπει όλοι μας να συνεκτιμήσουμε το γεγονός ότι πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία σε τόσο μικρό διάστημα έγινε τόσο μεγάλη ζημιά.

Τώρα είναι στο χέρι μας να μην ξαναζήσουμε στιγμές ταπείνωσης και ευτελισμού. Στο χέρι μας είναι να μην πιστέψουμε όσα έντεχνα προσπαθούν να μας σερβίρουν με την δήθεν διακοπή της γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ αν επικρατήσει η Ν.Δ στο νομό. Όλοι μας ξέρουμε πόσο γελοία είναι αυτή η εκδοχή. Η κοινωνία έχει προ πολλού ξεπεράσει τις αντοχές της. Αυτό πού μας χρειάζεται τώρα είναι ένα κόμμα με ανοιχτό μυαλό και μάτια στο διεθνές περιβάλλον. Ένας καλύτερος διαχειριστής των μνημονίων πού ο ΣΥΡΙΖΑ μας φέσωσε για τα επόμενα χρόνια. Η  Ν.Δ. δηλαδή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

Αντιπρόεδρος ΤΟ Ν.Δ. Ιθάκης