ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Στις δύσκολες ώρες που περνάνε όλες οι χώρες του κόσμου μας, ο καθένας κοιτάζει πρώτα να σώσει τον εαυτό του, το σπίτι του και τη χώρα του.

Για τη χώρα μου λοιπόν θα μιλήσω σήμερα και ίσως αυτά που θα πω να ακουστούν σκληρά ή βαριά, αλλά τα κρίνω αναγκαία.

Θα περίμενα λοιπόν από τον πλουσιόκοσμο της χώρας να μπει μπροστάρης, να δώσει το παράδειγμα της προσφοράς, να δώσει λίγο από τον πλούτο που έχει συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια στην πλάτη των απλών εργαζομένων, στην πλάτη όλου του λαού, χρησιμοποιώντας πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, χρησιμοποιώντας πολιτικούς και κατά παραγγελία πολιτικές, χρησιμοποιώντας θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους.

Έχετε σήμερα μια τεράστια ευκαιρία να “καθαρίσετε” και ονόματα και διαχρονικές πορείες, σε μια χώρα που βγαίνει επιτέλους από τα μνημόνια, που μόλις περάσει η μπόρα του κορονοϊού, είναι σίγουρο ότι ξανά θα εκτοξευτούν τα κέρδη σας.

Δώστε λοιπόν στο κράτος ένα μικρό ποσό για εσάς, αλλά για τη χώρα τεράστιο, δώστε όχι από το υστέρημά σας κύριε Κόκκαλη, κύριε Βαρδινογιάννη, κύριε Λάτση, κύριε Μαρινάκη, κύριε Γιαννακόπουλε, κύριε Σαββίδη και όλοι οι άλλοι γνωστοί και άγνωστοι έχοντες, (τα ονόματα είναι τυχαία), δώστε τουλάχιστον 20.000.000 € ο καθένας όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο, όπως κινητοποιήθηκαν παγκοσμίως και συμμετείχαν στην επισκευή της καμένης Παναγίας των Παρισίων, που μάζεψαν στο τέλος πάνω από 1 δισεκατομμύριο μόνο από προσφορές και εκτός των χρημάτων των Γαλλικών κρατικών ταμείων. Σας καλώ να παραδειγματιστείτε.

Και μετά από όλους εσάς τους τεράστιους επιχειρηματίες της χώρας, θα καλούσα και την Εκκλησία να προσφέρει αυτά που σίγουρα μπορεί, θα καλούσα και όλο το πολιτικό προσωπικό, αυτούς που “έχουν”, ιδιαίτερα αυτούς που τα χρήματά τους βρίσκονται σε λογαριασμούς του εξωτερικού, να προσφέρουν κι αυτοί τον οβολό τους στη μεγάλη προσπάθεια.

Να τα προσφέρουν όλοι σε ένα Υπερταμείο ενίσχυσης που προτείνω να δημιουργήσει η κυβέρνησή μας, η πολιτεία μας, αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθαρά και μόνο για την επέκταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει πόλεμο, με γενικό Διαχειριστή και Επόπτη αυτού του Υπερταμείου ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, τον λοιμωξιολόγο κ.Σωτήρη Τσιόδρα.

Αθανάσιος Λιβιτσάνης

Έπαρχος Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.