ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ επανέρχεται στα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Ιθάκης. Ένα από αυτά αφορά τα καθήκοντα που επωμίζεται το προσωπικό, που δεν αντιστοιχούν κανονικά στις αρμοδιότητες της ειδικότητας. Είναι ενδεικτικό πως ο παιδίατρος, στις εφημερίες του, εκτελεί χρέη γενικού γιατρού ή παθολόγου…. Η λύση για το Κέντρο Υγείας Ιθάκης είναι να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, το οποίο δεν θα μετακινείται από το νησί προκειμένου να καλύπτει ανάγκες στην Κεφαλονιά ή αλλού και στο οποίο δεν θα ανατίθενται αλλότρια από την ειδικότητά του καθήκοντα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ., εμμένει στο δρόμο των περικοπών και των αναδιαρθρώσεων, από κοινού με ΕΕ – ΟΟΣΑ – κεφάλαιο. Οδηγεί σε απαξίωση το επιστημονικό δυναμικό, μέσα από την ελαστικοποίηση, τη διαρκή κινητικότητα, την πολυχρέωση ταυτόχρονων ή και αλλότριων καθηκόντων. Διαμορφώνει ένα επικίνδυνο και «ανθυγιεινό» περιβάλλον για τα λαϊκά στρώματα που ασθενούν ενώ ανοίγει δρόμο στην ιδιωτική υγεία. Είναι ενδεικτικό πως την ώρα που η Ιθάκη βιώνει με ιδιαίτερο τρόπο την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, που φθάνει και ξεπερνά τα όρια του συναγερμού, κυβέρνηση – τοπική διοίκηση – μεγαλοπαράγοντες και ιδιώτες γιατροί, το καλοκαίρι που πέρασε, διοργάνωσαν φιέστες με τυμπανοκρουσίες για την ανάπτυξη του «τουρισμού υγείας» στο νησί!!!
Οι εξελίξεις με τη δίωξη των δύο βοηθών νοσηλευτριών του Νοσοκομείου στην Κεφαλονιά, που κατηγορούνται – άδικα και παράλογα – για έγκλημα εξ αμελείας, ακριβώς διότι οι αρχές θεωρούν πως πρέπει αυτές να λογοδοτήσουν για τις ελλείψεις του συστήματος υγείας, δείχνει το τι μπορεί να επακολουθήσει με το ιατρικό και λοιπό προσωπικό και στην Ιθάκη. Κυβερνώντες – διοικούντες (6η ΥΠΕ κα.) – κρατικές αρχές αποκεντρώνουν τις ευθύνες στο ελαστικοποιημένο και ελαχιστοποιημένο προσωπικό.
Ντροπή και αίσχος!!!
Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ απαιτεί την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ιθάκης και όλων των δομών υγείας στο Νομό, ώστε να καλυφθεί σωστά και ολοκληρωμένα το σύνολο των αναγκών. Προειδοποιούμε τους αρμόδιους ότι οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές!!!!
Δίνουμε το «παρών» στη στάση εργασίας που οργανώνουμε για το δημόσιο τη μέρα της δίκης των συναδέλφων βοηθών νοσηλευτριών (16/01/2019) και στην κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια Αργοστολίου, στις 11 πμ, απαιτώντας ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Αργοστόλι 04/01/2019
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Μαντζουράτος
Η Γραμματέας Σοφία Μισαηλίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.