ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ…

Η αλήθεια είναι ότι στην Εξωγή δεν έχουν μείνει πια παρά ελάχιστοι κάτοικοι. Υπάρχουν όμως τα σπίτια μας τα πατρικά και κεινα που με κόπο φτιάξαμε οι νεότεροι, οι εκκλησίες μας με τα αρχαία κωδωνοστάσια, τις τοιχογραφίες και τα Αγια οστά των Αγίων μας, το νεκροταφείο με τους νεκρούς μας και τάφους – μνημεία σχεδόν κοσμήματα, οι πυραμίδες του Τζων Πάπας που περιμένουν το καλοκαίρι για να φωτιστούν, λίγα αμπέλια που κρατούν όμως τις αρχαίες ποικιλίες, τα λιθόστρωτα μονοπάτια αυτά που η Νόνα μου έλεγε πως εκτός από τους Ξωησάνους βοήθησε και ο Παπουλάκης να φτιαχτούν, οι λιθιές που κάθε πέτρα κρύβει ιδρώτα, αίμα, αγώνα, μόχθο και τις ευχές των προγόνων μας!

Η Εξωγή έχει ακόμη την σκέψη, την αγάπη και την λαχτάρα των απανταχού Εξωγησάνων! Αντί όλα αυτά να προστατεύουν, να αναδειχτούν και να γίνουν στολίδι για το χωριό και το νησί μας, έχουν μείνει αφύλαχτα και στο έλεος της ασυδοσίας.

2913k

29136

291b

Αρχίζω λοιπόν με αυτές τις λίγες φωτογραφίες. Το νεκροταφείο και οι Πυραμίδες ποδοπατούνται από “αδέσποτο” κοπάδι κατσικιών, με καινούργια μεγάλα κουδούνια και χωρίς ενώτια! Υπάρχουν πολλές ακόμη φωτογραφίες και βίντεο προς γνώση κάθε αρμόδιου.

Αν δεν γίνει συμμόρφωση σύντομα, – δεδομένης της αδιαφορίας – άμεσα θα προβώ στο επόμενο βήμα! Αυτό το υπόσχομαι…

Μ. Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.