ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής
ΚΟΙΝ: 1. Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων
2. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιθάκης
3. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου
Πατρέων
4. Εταιρεία ΙΟΝΙΑN GROUPS
ΘΕΜΑ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα την ανακοίνωση της Εταιρείας ΙΟΝΙΑΝ GROUPS, με την οποία γνωστοποιεί τη διακοπή των δρομολογίων της στην ακτοπλοϊκή γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ- ΙΘΑΚΗ.
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι η ΙΘΑΚΗ αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ απομονώνεται εντελώς και μάλιστα στους πλέον ευαίσθητους μήνες του έτους.
Δεν κατανοούμε τους λόγους της διακοπής των δρομολογίων και δεν αποδεχόμαστε τις ανεπίσημες ανακοινώσεις της για την δήθεν προγραμματισμένη ετήσια επισκευή του πλοίου της. Η εν λόγω εταιρεία όφειλε να έχει προνοήσει να αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο, όπως έπραξε και τους καλοκαιρινούς μήνες (ενοικίαση πλοίου), όπου η κίνηση ήταν αυξημένη και το όφελος της εταιρείας αρκετά μεγάλο. Επίσης, όφειλε να γνωρίζει ότι, όταν μια εταιρεία αποκτά από το αρμόδιο συμβούλιο του Υπουργείου σας τα δικαιώματα μιας ακτοπλοϊκής γραμμής, σημαίνει ότι τα διατηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους μήνες που την συμφέρει.
Σας παρακαλούμε θερμά να παρέμβετε αποκαθιστώντας την τάξη. Σας γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντα των πολιτών της Ιθάκης αλλά και της Κεφαλονιάς είναι με την πόλη της Πάτρας (ιατρική περίθαλψη, φοίτηση πολλών νέων μας στο Πανεπιστήμιο και στο ΑΤΕΙ της Πάτρας κτλ.) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ο Πρόεδρος
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΝΤΖΗΣ