ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ

Συνεχίζοντας την τακτική του αποκλεισμού της αντίθετης άποψης από το Δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης και εφαρμόζοντας την «ενός ανδρός αρχή», ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης, αποφάσισε ότι στην σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου δεν χωράει το θέμα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του καλοκαιριού. Για να δικαιολογήσει δε αυτή την απόφαση , ορίζει την συνεδρίαση δια περιφοράς. Φαίνεται πως για τον πρόεδρο , η αίτηση του κ. Λιάτου (με την οποία προφανώς δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει) , είναι περισσότερο επείγουσα από την ανάγκη να συζητηθεί για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα θέμα που απασχολεί τους συμπατριώτες μας επαγγελματίες της παραλιακής , αλλά και μεγάλο τμήμα του λαού της Ιθάκης όπως και επισκέπτες.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος  γίνεται πρόεδρος της πλειοψηφίας , αγνοώντας τη Λαϊκή Συσπείρωση, (στηριζόμενος στα προνόμια που του δίνει ο αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας των ΟΤΑ που ψήφισαν τα κόμματα της εξουσίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και λοιπά βοηθήματα)

Επειδή για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος δεν θεώρησε απαραίτητο να μας ενημερώσει για τις αποφάσεις του αφού είχε στα χέρια του την πρότασή μας,

Επειδή  δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας ακόμα μια διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του πολιτικού πολιτισμού και του σεβασμού του αντιπάλου,

Δηλώνουμε πως δεν θα πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία και ζητάμε η παρούσα δήλωση να γραφεί στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2020, σαν θέση των συμβούλων ΛΑΣΥ στο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Οι σύμβουλοι της ΛΑΣΥ

Νώντας Μαυροκέφαλος

Αλέξανδρος Ταφλαμπάς

Σάββας Πατσαλιάς

Βασίλης Περίχαρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.