ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εκφράζουμε την μεγάλη μας ικανοποίηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός μας απέναντι στην πρόταση των δανειστών.Πρόκειται για μια κίνηση υπεράσπισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Είμαστε βέβαιοι για την συντριπτική καταδίκη της πρότασης των δανειστών.

Είμαστε το ίδιο βέβαιοι για την ανάγκη να μην επιστρέψει η ελληνική κυβέρνηση στην δική της πρόταση των 47 σελίδων, πρόταση που διατύπωσε προφανώς κάτω από το βάρος μιας ασφυκτικής πολιτικοοικονομικής πίεσης από την πλευρά των «θεσμών και εταίρων».

Την Κυριακή 5/7/2015 οι μη προνομιούχοι Έλληνες και Έλληνιδες θα προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και θα στείλουν ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα κι από αυτό της 25ης Ιανουαρίου.

Επιστροφή στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, βοήθεια στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες , δυναμικός αναπτυξιακός οδικός χάρτης , αυτά είναι τα ζητούμενα της επόμενης ημέρας αμέσως μετά την επερχόμενη συντριπτική καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού των δανειστών την 5η Ιουλίου.

Οι ριζοσπάστες πολίτες και πολίτισσες των Ιόνιων Νησιών θα δώσουν δυναμικά την μάχη της ερχόμενης εβδομάδας ,για μαζική συμμετοχή στο δημοψήφισμα ,για καθαρή απόρριψη της αντιλαϊκής  πρότασης των δανειστών ,για το σάλπισμα της νέας πορείας στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.