ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ: «ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ»

Κύκλο συναντήσεων εργασίας είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Γερ. Στανίτσας με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Τρέλλη και τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Σπύρο Κανδηλιώτη.

Η επίσκεψη στο Υπ. Ναυτιλίας έγινε σε φιλικό κλίμα, καθώς υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του είχε ήδη επισκεφθεί το νησί της Ιθάκης στα πλαίσια του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, στις εργασίες του οποίου το Υπ. Ναυτιλίας είχε σημαντικότατη συμμετοχή. Συζητήθηκαν θέματα συγκοινωνιών του Νησιού, η ένταξη των λιμανιών των Φρικών και του Κιονιού στο Λιμενικό Ταμείο, η στελέχωση του Λιμεναρχείου Ιθάκης αλλά και η πρόοδος του έργου της νέας μονάδας αφαλάτωσης στον Σταυρό και η ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης για τοποθέτηση νέου αγωγού στο νησί.

Στην επίσκεψη του Υπ. Εσωτερικών ο Δήμαρχος Ιθάκης ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό για τα πολύ σοβαρά προβλήματα στελέχωσης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιθάκης και την αύξηση των δημοτικών του πόρων, ενώ έθεσε την άμεση ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για την επισκευή των δεξαμενών νερού στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής, όπου οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, καθώς και για την αποκατάσταση ζημιών και φθορών στο οδικό δίκτυο του νησιού. Επιπλέον συζητήθηκαν οι δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί ειδικά στους μικρούς Δήμους από την εφαρμογή του Νόμου 4412 για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών: επ’ αυτού o Υπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει λύση σε πολλά από αυτά τα προβλήματα, καθώς και σχέδιο για την στήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων στην σύνταξη και ωρίμανση μελετών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ιθάκης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Τρικάλων και νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και την Δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά, κατά τις οποίες συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα διαδημοτικής συνεργασίας, οι τροποποιήσεις του νέου νομοσχεδίου και οι επιπτώσεις τους στους μικρούς νησιωτικούς δήμους, τα Λιμενικά Ταμεία, τα Αναπτυξιακά Προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.