Ε.Α.Σ.: ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι είναι προφανές πλέον σε όλους όσους έχουν στοιχειώδη γνώση και λογική ότι στην περίπτωση της κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων που «βόσκησαν»(!!!) τα ζώα τους το 2016 οι ντόπιοι Κτηνοτρόφοι και κυρίως στη διαδικασία καταβολής των τελών-μισθωμάτων με την παράλογη διαδικασία της «τεχνικής λύσης» επικρατεί ο απόλυτος παραλογισμός.
Τα προηγούμενα χρόνια πριν το 2015, ο Κτηνοτρόφος λάμβανε τις Επιδοτήσεις με βάση τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά του (τίτλους ιδιοκτησίας, μισθωτήρια, ένορκες δηλώσεις, Ε9 κλπ). Τώρα με την «τεχνική λύση» του ζητείται να απαρνηθεί τις ιδιωτικές εκτάσεις τις οποίες έχει νόμιμα αγοράσει ή κληρονομήσει και δηλώνει στο Ε9 ενώ ταυτόχρονα πληρώνει ΕΝΦΙΑ, και να υπογράψει ότι είναι ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκτάσεις καταβάλλοντας υποχρεωτικά το παράλογο μίσθωμα. Με την κίνηση αυτή ο ντόπιος Κτηνοτρόφος βάζει στις δικές του εκτάσεις ξένα αφεντικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει τεράστια στρεμματική διαφορά μεταξύ των δηλωμένων βοσκήσιμων γαιών στο Κτηματολόγιο και στο Ε9.
Περαιτέρω έχουν δοθεί μισθωτήρια βοσκοτόπων από το Δήμο Κεφαλονιάς περισσοτέρων στρεμμάτων και σε διαφορετικές τοποθεσίες από ότι αναφέρεται στο Κτηματολόγιο ως δημοτικές εκτάσεις. Διευκρινίζεται δε, ότι τα δημοτικά βοσκοτόπια που νοίκιαζε μέχρι πρότινος ο Δήμος ήταν μέσα σε ιδιωτικές εκτάσεις (αμπέλια, ελαιώνες, λογγοχώραφα, κλπ) χωρίς να υπάρχει σωστή απεικόνιση των ορίων.
Αναφορικά με τις εκτάσεις που δεν έχουν Κτηματολόγιο παρουσιάζουν στο Ε9 άλλα στρέμματα τα οποία στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτα και έχουν δηλωθεί σε περιουσίες τρίτων, χωρίς οι τελευταίοι να το γνωρίζουν .
Άλλη μια δικαίωση του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης δεδομένου ότι όλα αυτά τα είχαμε επωνύμως καταγγείλει προ πολλού προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., όπως έχει ενημερωθεί και η Βουλευτής του Νομού μας, υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιοι των διασταυρωτικών ελέγχων των δηλωθέντων και ψηφιοποιημένων εκτάσεων και ως εκ τούτου καταβολής των επιδοτήσεων εκτελούν τις εργασίες τους πλημμελώς με αποτέλεσμα Παραγωγοί που είχαν δικαίωμα σε Επιδοτήσεις να μην τις λαμβάνουν σε αντίθεση με άλλους Παραγωγούς που τους καταβάλλονται κανονικά οι Επιδοτήσεις χωρίς να τις δικαιούνται νόμιμα.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.