ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΣΕ)

Η Κομματική Οργάνωση Ιθάκης του ΚΚΕ, τιμώντας τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα, «Το λαϊκό διδασκαλείο και ο ρόλος του σύγχρονου εκπαιδευτικού»

Το 1948 στην Πελοπόννησο ο ΔΣΕ έχει εδραιώσει την κυριαρχία του σε μια μεγάλη ελεύθερη περιοχή που καταλαμβάνει τα 2/3 της Πελοποννήσου.

Με απόφαση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης οργανώνεται η κυβερνητική – διοικητική λειτουργία της ελεύθερης Ελλάδας.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η φροντίδα για την λαϊκή παιδεία και μόρφωση αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Οργανώνονται σχολεία σε κάθε χωριό ακόμη και εκεί που δεν υπήρχαν διπλωματούχοι δάσκαλοι, και διορίζονται  άνθρωποι που η κατάρτισή τους τούς επέτρεπε να εκτελούν χρέη δασκάλου.

Στο πλαίσιο επιμόρφωσης δασκάλων, αποφασίζετε η ίδρυση της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Τρόπαια της Αρκαδίας, γνωστή ως Λαϊκό Διδασκαλείο, που εκπαίδευσε στη βραχύβια  λειτουργία της  πάνω από 70 δασκάλους για να στελεχώσουν τα σχολεία της ελεύθερης Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Ιθάκης την Κυριακή στις 5 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. με ομιλητή τον Αριστείδη Δαμαλά μέλος του Γραφείου  της Επιτροπής Περιοχής Δ. Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στο τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση