ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ

Τo Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ο Σύλλογός των Ιθακησίων Πάτρας «Ο Οδυσσεύς» οργανώνει ημερίδα, που είναι αφιερωμένη στην Ομηρική Ιθάκη. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18:00- 18:30 Ενημέρωση από τον κ. Ιωάννη Καραντζή, Πρόεδρο του Συλλόγου, για το πρόγραμμα της ημερίδας και για την αρχαιολογική έκθεση με θέμα: «Φως στην Ομηρική Ιθάκη», του Δημήτρη Παΐζη-Δανιά, που ένα τμήμα της θα εκτίθεται στον προθάλαμο της αίθουσας.
18:30 – 19:15 Ομιλία του κ. Σταύρου Παπαμαρινόπουλου, Καθηγητή Γεωφυσικής Παν/μίου Πατρών με θέμα: «Η χρονολόγηση του Τρωικού πολέμου».
19:15- 20:00 Ομιλία της κ. Παναγιώτας Πρέκα, Επίκουρης Καθηγήτριας του τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας και Μηχανικής του Παν/μίου Αθηνών με θέμα: «Η χρονολόγηση της άφιξης του Οδυσσέα στην Ιθάκη».
20:00 – Συζήτηση και ξενάγηση στην Έκθεση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιθακησίων Πάτρας
Σημείωση: Οι ανωτέρω ομιλητές τιμήθηκαν από ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ «ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ» με το βραβείο “Οδυσσέως-Πηνελόπης”, 2016 για την επιστημονική τους έρευνα, το καλοκαίρι στην Ιθάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.