ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΕΠΤΑ-ΟΚΤΩ-ΕΝΝΕΑ μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν έχει καμιά σημασία πια ο χρόνος όπως δεν έχει σημασία και η θλιβερή αυτή παρένθεση το κακό έγινε. Τώρα αυτό πού μένει είναι η ομαλή μας μετάβαση από την σκύλα στην Χάρυβδη .Η επιλογή μας δηλαδή από το κάκιστο στο κακό. Η τελευταία μόδα του Έλληνα είναι να κρύβεται πίσω από τις λέξεις πού στην ουσία κανένα νόημα δεν έχουν πια. Ήρθε η εποχή που ο Έλληνας έγινε εχθρός της πατρίδας του. Η νοοτροπία της παρανομίας, του κλεψίματος, της λαμογιάς, της απάτης, του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας, του πλιάτσικου και γενικά της απατεωνιάς έγινε κατεστημένο φυσικά με τις ευλογίες του κράτους από την μεταπολίτευση και μετά και αυτό κανένας και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει πια. Κάθε φορά θα κοιτάμε ποιόν απατεωνίσκο πολιτικό θα ψηφίσουμε ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ό,τι τίποτα και κανένας δεν θα μας χαλάσει την σούπα και την βόλεψη μας. Δυστυχώς αυτή θα είναι η Ελλάδα που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Πρέπει να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχουν πια οράματα. Έχουμε αγανακτήσει, έχουμε στεγνώσει, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει χειρότερο από αυτό πού περάσαμε και τελικά πέφτουμε στην ίδια πάντα παγίδα του να δοκιμάσουμε το κάτι διαφορετικό και στο τέλος πάντα να βυθιζόμαστε ακόμα πιο βαθιά στην απογοήτευση.

Η ψυχρή λογική πριν 7-8 μήνες έλεγε ότι – ότι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και αντιφατικό και ανεφάρμοστο. Όμως ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων στεγνωμένος και απογοητευμένος τόλμησε το κάτι διαφορετικό. Τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Και γρήγορα ήρθε η απογοήτευση . Ακόμα και τα στελέχη του ψάχνουν απεγνωσμένα το κοντινότερο παράθυρο να πηδήξουν. Και ο λαός το βλέπει. Εναλλακτική δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και κόμμα της αντιπολίτευσης που να παρέχει ίχνος ελπίδας εκτός ίσως της Ν.Δ πού και αυτή πρέπει σύντομα να αποβάλει διάφορους αρλεκίνους πού μας κυβέρνησαν και ξέχασαν μια βασική αλήθεια. Ότι στην πολιτική η δημαγωγία είναι τώρα πια αναποτελεσματική μέθοδος χειραγώγησης των μαζών και όποιος υποτιμά με αλαζονεία την κρίση των σκεπτόμενων πολιτών αργά η γρήγορα καταλήγει στο πρυτανείο των αποτυχημένων.

Είναι η ώρα η νέα ηγεσία να ξεκαθαρίσει τα παλιά και φθαρμένα στελέχη, και με νέα πρόσωπα να κοιτάξει κατάματα τον λαό, να τον εμπνεύσει  μόνο και μόνο επειδή σίγουρα είναι το μόνο κόμμα πού κοιτάζει κατάμουτρα τους ευρωπαίους εταίρους που δυστυχώς και δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε [τουλάχιστον όχι η γενιά μου] και εκείνοι να μας αντιμετωπίσουν έστω με κάποια συμπάθεια και εμπιστοσύνη. Εκεί που φτάσαμε άλλωστε το κακό είναι καλύτερο από το χείριστο. Όλοι εμείς τα στελέχη της δεξιάς παράταξης πού δεν πηδάμε από κανένα παράθυρο μένουμε και αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη κυρίως για τα παιδιά μας. Είναι ώρα να ξαναγαπήσουμε την πατρίδα μας, να ξαναγίνουμε περήφανοι Έλληνες στηρίζοντας την μόνη παράταξη πού μπορεί να εγγυηθεί μια κάποια αξιοπρέπεια και ένα κάποιο σεβασμό στην πατρίδα της Δημοκρατίας.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

Α. Τ.Ο.   Ν.Δ. ΙΘΑΚΗΣ