ΕΚΛΟΓΕΣ στη ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σε λίγες μέρες μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα γίνει η εκλογή προέδρου στην Ν. Δημοκρατία. Όπως όλοι μας γνωρίζουμε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θεωρείται εν δυνάμει πρωθυπουργός. Η σωστή και ψύχραιμη απόφαση των νεοδημοκρατών λοιπόν είναι κάτι που μας αφορά όλους. Αυτονόητο που δεν παύει να είναι και ζητούμενο ο νέος αρχηγός πρέπει να μπορεί καλύτερα απ΄ όλους τους άλλους να φέρει σε πέρας συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης ενός κατεστραμμένου κράτους με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις χωρίς το όποιο χάιδεμα αυτιών και χωρίς τον φόβο να σπάσει αυγά για να φτιάξη ομελέτα.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε σκληρά επί 10 μήνες και 17,5 ώρες και τελικά κατάφερε αυτό που με σαφήνεια περιγράφεται στο μνημόνιο [3] την ολική καταστροφή του Έλληνα. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι η χώρα και το κόμμα αυτή την δύσκολη στιγμή χρειάζεται αρχηγό εν δυνάμει πρωθυπουργό πού με άνεση θα μπορέσει να ενώσει την παράταξη, να δώσει ελπίδα στους Έλληνες, να εμπνεύσει τους υγειά σκεπτόμενους νέους, να έχει ξεκάθαρες θέσεις για την επιχειρηματικότητα, την παιδεία, το μεγάλο αγκάθι το μεταναστευτικό, την γραφειοκρατία, αλλά και δεκάδες άλλες δράσεις πού αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Προσωπικά δεν τάσσομαι υπέρ του ενός η του άλλου υποψηφίου από τους 4 που διεκδικούν το χρίσμα όμως με ψυχραιμία πρέπει όλοι μας να δούμε τα δείγματα γραφής του καθενός ξεχωριστά καθώς και την όποια πορεία τους στο κόμμα και με νηφαλιότητα να αποφασίσουμε. Η Ν.Δ. πρέπει σύντομα να απογειωθεί. Τα πέντε προηγούμενα χρόνια θυσίας πήγαν τελείως χαμένα και δεν έμεινε πια ούτε κουράγιο ούτε αντοχή ούτε δύναμη. Η θλιβερή πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει σιγά αλλά σταθερά να κόβει κομμάτια από την σάρκα μας. Το λίπος έχει προ πολλού εξαντληθεί. Καλά μυαλά και καλό κουράγιο Έλληνες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ 

Α.Τ.Ο. Ν.Δ ΙΘΑΚΗΣ