ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΘΑΚΗ

Στις πολύ δύσκολες μέρες που διανύουμε έρχονται και μερικά (ελάχιστα, είναι αλήθεια) καλά νέα να μας τονώσουν το ηθικό, την ψυχολογία.Κόντρα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, μια πολύ καλή και ενθαρρυντική είδηση ήλθε από την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρας – Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Η πολυπόθητη επανασύνδεση της αχαϊκής πρωτεύουσας με τα όμορφα νησιά του Ιονίου χαιρετίστηκε και αγκαλιάστηκε από το κοινό, όπως φαίνεται από τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε, από τα πρώτα κιόλας δρομολόγια.

Αναμενόμενο και απολύτως κατανοητό αυτό, καθώς με την εν λόγω γραμμή τα νησιά έρχονται περισσότερο κοντά μας, ενώ μειώνεται σημαντικά και το κόστος της μετακίνησης, από και προς αυτά.

Η δρομολόγηση του πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» συνεπάγεται μια μεγάλη διευκόλυνση και ταυτόχρονα εξοικονόμηση σε χρόνο και χρήμα, γεγονός ανεκτίμητο αυτή την εποχή.

Άλλωστε, είναι άλλο να έχεις στην πόρτα σου το καράβι, μπαίνοντας άμεσα σ’ αυτό, και εντελώς διαφορετικό να κάνεις μια ενδιάμεση διαδρομή, δεκάδων χιλιομέτρων, μέχρι να φτάσεις στον καταπέλτη του.

Το προφανές συμπέρασμα το αντιλαμβάνονται όλοι, κυρίως όσοι κάνουν συχνά το συγκεκριμένο ταξίδι, για επαγγελματικούς λόγους, και όχι μόνο.

Και είναι ακριβώς η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος το συγκριτικό πλεονέκτημα που επιτρέπει μια δικαιολογημένη αισιοδοξία για την εδραίωση της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η εκ νέου ενεργοποίηση της οποίας ήταν τα τελευταία χρόνια ζητούμενο και πάγιο αίτημα τοπικών φορέων και επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, η γραμμή προβλέπεται να λειτουργήσει μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, και συγκεκριμένα έως τα τέλη Οκτωβρίου. Από τον Νοέμβριο και μετά, θα καθοριστούν και θα διαμορφωθούν τα νέα δρομολόγια.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι εάν η ζήτηση παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, καλύπτοντας και υπερβαίνοντας το κόστος της λειτουργίας της, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ώστε να έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, στο λιμάνι της Πάτρας, το καράβι για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Αναμφισβήτητα είναι προς όφελος αμφότερων των τοπικών κοινωνιών και των οικονομιών τους, της Αχαΐας και των νησιών, η «μονιμοποίηση» της ακτοπλοϊκής σύνδεσής τους, αναγκαιότητα που έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν πολλοί, (και) κατά Ιόνιο μεριά.

Όπως διάβασα και σε ένα σχετικό άρθρο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες της Κεφαλονιάς, τώρα που βρήκαμε την Ιθάκη μας δεν πρέπει να την αφήσουμε.

Και, εννοείται, είναι στο χέρι μας να την κρατήσουμε…

ζακυνθινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.