ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

Μετά από τους σεισμούς που πρόσφατα έπληξαν και το νησί μας, το Μουσείο του Σταυρού υπέστη σοβαρές ζημιές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι και σήμερα κλειστό.Με πρωτοβουλία του Δήμου μας και με συντονισμένες προσπάθειες με το Υπουργείο Πολιτισμού εξοικονομήθηκαν πιστώσεις για την πλήρη επισκευή του. Προς τούτο, σήμερα, μια ομάδα ειδικών αποτελούμενη από μία αρχαιολόγο και μια συντηρήτρια από την Αρχαιολογική Εφορεία της Κεφαλονιάς και τέσσερις συντηρήτριες του Υπουργείου Πολιτισμού συσκεύασε και μετέφερε με ασφαλή τρόπο όλα τα εκθέματα του Μουσείου Σταυρού στο Μουσείο της Ιθάκης μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές του κτηρίου.

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά το συνεργείο για την αποκατάσταση των ζημιών και μόλις αυτές ολοκληρωθούν τα εκθέματα θα επανέλθουν στην αρχική τους θέση.

Με την ανακοίνωση αυτή επιθυμώ να καθησυχάσω κάποιους συμπολίτες μας ότι δήθεν τα εκθέματα του Μουσείου Σταυρού θα παραμείνουν πλέον στο Μουσείο Ιθάκης. Αυτό δεν είναι αληθές, αλλά αντίθετα πρέπει να εμπιστευτούμε τις επιτυχημένες κινήσεις του Δήμου μας για την επιδιόρθωση των ζημιών του κτηρίου του Μουσείου Σταυρού, μάλιστα που στην προκειμένη περίπτωση το κτήριο του Μουσείου Αργοστολίου παραμένει ακόμη στην ίδια κατάσταση μετά τους σεισμούς του Ληξουρίου.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας ενημερώσω ότι την εβδομάδα που μας έρχεται θα εγκριθεί από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Παν/μίου Ιωαννίνων ο διορισμός του αρχαιολόγου κ. Παπαδόπουλου ως επιστημονικού υπεύθυνου για την εκτέλεση του έργου της περίφραξης και της αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου, ένα έργο που ο Δήμος μας χρηματοδοτεί (από το υστέρημά του) με το ποσόν των 115.000 ευρώ.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Ιθάκης μας, επιθυμώ να τους διαβεβαιώσω ότι η Επιτροπή του Δήμου μας κάνει το καλύτερο για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων του νησιού μας, προβάλλοντας σε καθημερινή βάση το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗΣ

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής για την προστασία και ανάδειξη της ομηρικής Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.