ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΙΘΑΚΗ (ITHACA RETURNED): ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ BLENDER GALLERY

H Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης με τίτλο “Επιστρεφόμενη Ιθάκη” που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:00.

«Τι συμβολίζει η Ιθάκη; την επιστροφή στη πατρίδα, το γυρισμό, το νόστο, την επάνοδο αλλά και το ταξίδι του ανθρώπου στη Ρίζα του, στην αναγνώριση και την αυτογνωσία, στην αναζήτηση της ανθρώπινης ύπαρξης, που χρόνο έχει την αιωνιότητα και τόπο την απόσταση».

25 σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπλέκονται σε έναν εικαστικό διάλογο χρησιμοποιώντας διαφορετικά φωτογραφικά μέσα και τεχνικές στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν το Οδυσσειακό ταξίδι και το ιδανικό της Ιθάκης σε έναν παραλληλισμό με την Ελλάδα του σήμερα.

H έκθεση φιλοδοξεί να δώσει πνοή στο μύθο της Ιθάκης με εικόνες που είναι ικανές, περισσότερο από τις λέξεις, να αιχμαλωτίσουν και να αποδώσουν μια διαφορετική, αλληγορική διάσταση της Ιθάκης.

Συμμετέχουν οι, Bedri Baykam, juliane Herrmann, Knut Lsg Hybinette, Gene Lemay, Takeshi Moro, Sophie Tianxin Chen, Λύδια Βενιέρη, Αγγελος Γαβριάς, Γιώργος Γυπαράκης, Χριστόφορος Δουλγέρης, Πάνος Κοκκινιάς, Γεωργία Κοτρέτσος, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Καμίλο Νόλας, Απόστολος Παλαβράκης, Νατάσα Παπαδοπούλου, Κώστας Πηγαδάς , Έλενα Πόκα, Λουκάς Σαμαράς, Γιώργος Τσεριώνης, Φίλιπ Τσιάρας, Παύλος Φυσάκης, Ασπάσιος Χαρωνιτάκης.

«Οι φωτογραφίες της Επιστρεφόμενης Ιθάκης, θέτουν πολλαπλά ερωτήματα που μόνον οι θεατές μπορούν να απαντήσουν. Αποκαλύπτουν ακόμα τους απεριόριστους ορίζοντες μέσα από τους οποίους η εικαστική φωτογραφία μάς οδηγεί σε ένα ταξίδι με εννοιολογικά διδάγματα, τεχνικές παρεμβάσεις, υπονόμευση κωδικών αναπαράστασης και νέας αισθητικής αναφορές. Οι δυνατότητες του φωτογραφικού μέσου φαίνονται ατελείωτες, και με αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι το φωτογραφικό ταξίδι της έκθεσης «Επιστρεφόμενη Ιθάκη» βρίσκεται απλά και μόνο στο ξεκίνημά του και εμείς αναμένουμε τον επόμενο σταθμό».

Δρ. Νίνα Κασσιανού, Ιστορικός Φωτογραφίας

Επιμελητές Φίλιπ Τσιάρας & Χριστόφορος Δουλγέρης

Με την υποστήριξη της Concord Consulting Services

Πληροφορίες

Τοποθεσία: The Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα

Ημερομηνία: Εγκαίνια: 15 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.00

Διάρκεια: 15/09/2015 – 03/10/2015

Ωράριο λειτουργίας:

Τρίτη-Παρασκευή: 10:00 – 19:00

Σάββατο: 12:00 -16:00

Κυριακή – Δευτέρα: κλειστά