ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΙΟ

Άμεσες ενέργειες υλοποίησης μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του SARS-CoV-2 και της προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού.

“ Αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού από το νοσηλευτικό προσωπικό”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν.Κ. Αρ. Πρωτ: 8/18-3-20

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Προς:

1) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Γ.Ν.Κ.

2)ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Κοινοποίηση:

1) ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

2) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά: Αποφάσεις 3ης Συνεδρίασης Δ.Σ. Σωματείου Υπαλλήλων Γ.Ν.Κ. την 12η/3/20.

Σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις που λήφθηκαν ομόφωνα από το ΔΣ του Σωματείου Υπαλλήλων του Γ.Ν.Κ. κατά την προαναφερόμενη συνεδρίαση ύστερα από αίτημα πολλών παρόντων εργαζομένων-μελών του σωματείου μας και σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα για την υλοποίησή τους για λόγους πρόληψης της μετάδοσης του SARS-CoV-2 και της προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού:

1) Να υπάρχουν 2 νοσηλεύτριες ανά βάρδια νοσηλείας πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού με προοπτική περισσότερων από 2 εάν τα κρούσματα αυξηθούν διότι μία μόνο νοσηλεύτρια εξουθενώνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες.

2) Οι νοσηλεύτριες αυτές να απασχολούνται αποκλειστικά με τη νοσηλεία αυτή για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων τουλάχιστον και να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατ’ αυτό το διάστημα στα τμήματα από τα οποία προέρχονται, με γνώμονα την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού σε ασθενείς και προσωπικό των άλλων τμημάτων. Μετά την πάροδο των δύο εβδομάδων να εναλλάσσονται με άλλες νοσηλεύτριες.

3) Το προσωπικό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες με προβλήματα Σ.Δ., αναπνευστικά, καρδιολογικά, χημειοθεραπευόμενοι και ανοσοκατεσταλμένοι να εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση ύστερα από γνωμοδότηση Υγειονομικής Επιτροπής.

4) Εκπαίδευση διαχείρισης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΕΝΛ και κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Υπόδειξη διαχωρισμού των πιθανών και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης.

5) Επάρκεια σε υλικό αντισηψίας, απολύμανσης και προστασίας του προσωπικού (στολές, μάσκες, κ.α.).

6) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όχι μόνο των κενών οργανικών θέσεων αλλά και επιπλέον θέσεων κατόπιν τροποποίησης του Οργανισμού του Γ.Ν.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.