ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της έντονης διαμαρτυρίας μου προς εσάς, για το θέμα της παροχής εκπτώσεως και στους επιβάτες της Ιθάκης, κατά την περίοδο έως και τις 29/2/2020 και αφού σας εκφράσω την ικανοποίηση μου για την διόρθωση, σας καλώ να εγκαινιάσουμε μια νέα, καλύτερη και δικαιότερη σχέση του οργανισμού σας με το νησί μου. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο οργανισμός σας εξυπηρετεί τους Ιθακήσιους με ανταπόκριση μέσω Σάμης, αναγκάζοντας τους συμπατριώτες μου που ταξιδεύουν μαζί σας :

α) Να παίρνουν ταξί από και προς το λιμάνι του Πίσω Αετού ή να βρίσκουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς.

β) Να μεταφέρουν τα πράγματα τους, βαλίτσες και βαρέα αντικείμενα, στον χώρο των οχημάτων του εκάστοτε πλοίου που εξυπηρετεί τη γραμμή και κατά την άφιξη του πλοίου στην Σάμη να παραμένουν στον ίδιο χώρο για να μπορέσουν να φορτώσουν ή να εκφορτώσουν τις αποσκευές τους.

γ) Να πληρώνουν τα ίδια κόμιστρα με τους ταξιδιώτες από τον υπόλοιπο νομό που απολαμβάνουν καλύτερη εξυπηρέτηση. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στο αντίτιμο της μεταφοράς των Ιθακησίων προς και από την Αθήνα, σαν αποζημίωση για την παραπάνω ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται. Σημειώνω ότι ο οργανισμός σας, τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι (20) χρόνια δεν επιβαρύνεται με έξοδα για την παραμονή οδηγού και οχήματος στην Ιθάκη (έξοδα διαμονής, σίτισης και εισιτήρια).

Επιπλέον σας επισημαίνω ότι για την Ιθάκη δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής ασυνόδευτων δεμάτων, κάτι που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε μία άμεση ανάγκη για αυθημερόν αποστολή από και προς Αθήνα.

Σας καλώ λοιπόν, ως εταιρεία που έχει το δικαίωμα της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των όποιων εσωτερικών συγκοινωνιών της Ιθάκης αλλά και της ανταπόκρισης με τα δρομολόγια όλων των πλοίων στο νέο λιμάνι του Πίσω Αετού, να συνεργαστούμε, για την αναβάθμιση του δρομολογιακού σας έργου στο νησί μας. Οφείλουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που σας ανέφερα με πρώτο βήμα την εκκίνηση του δρομολογίου Ιθάκη – Αθήνα – Ιθάκη από την πρωτεύουσα του νησιού της Ιθάκης.

Εν έτη 2020 η Ιθάκη έχει ανάγκη από σύγχρονες, ποιοτικές, ευέλικτες και ουσιαστικές συγκοινωνίες όλο το χρόνο, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.

Αναμένω την θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαι αναγκασμένος να προβώ σε εύλογο χρονικό διάστημα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου αλλά και για να διαμορφώσω τις αναγκαίες και αυτονόητες συνθήκες ανάπτυξης που χρειάζεται η Ιθάκη.

Ιθάκη, 21 Ιανουαρίου 2020

Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Ιθάκης

Λιβιτσάνης Αθανάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.