ΦΩΚΑΤΑ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ 4-0

Με τον αγώνα ανάμεσα στα Φωκάτα και τον Οδυσσέα Ιθάκης, σήμερα Σάββατο πρωί, στις Κεραμειές, άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι, καλύτεροι, πιο ποιοτικοί και έχοντας την απόλυτη κατοχή, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα στο να εξασφαλίσουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, θα λέγαμε άνετα, με το σκορ στο 4-0. Ένα τρίποντο που θα φέρει παράλληλα χαμόγελα και αισιοδοξία για τη συνέχεια στην ομάδα του Δ. Γαρμπή.
Από την αρχή μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα να φτάνουν με ευκολία στην εστία του Μουράι, να πετυχαίνουν τέσσερα τέρματα, ενώ έχασαν και αρκετές ευκαιρίες να τα κάνουν περισσότερα. Φυσικά και η νίκη τους είναι δίκαιη.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι από την Βόρεια Ιθάκη, για ακόμη μια αγωνιστική παρατάχθηκαν με πολλές, σημαντικές απουσίες και αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, προσπάθησαν για μια αξιοπρεπή παρουσία, κάτι που δεν κατάφεραν, αφού τα τέσσερα τέρματα ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα ο προβληματισμός για τη συνέχεια να γίνεται πολύ έντονος, για το κατά πόσο φέτος, θα καταφέρουν να μείνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά στη «μεγάλη» κατηγορία! Η αλήθεια είναι ότι με αυτά που έχουν δείξει μέχρι σήμερα θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά για να τα καταφέρουν και πάνω από όλα επιτέλους να παραταχθούν πλήρεις.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 9’ ο Μουράι θα πέσει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ μετά από ωραία ενέργεια και κοντινό σουτ του Αποστόλου.
Νέα ευκαιρία για του γηπεδούχους στο 13’ με τον ίδιο παίκτη, στην σέντρα από αριστερά του Ζαμπαύτη θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, από πολύ κοντά, αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατήρι, αφού θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Μουράι.
Οι φιλοξενούμενοι σε μια από τις λίγες ευκαιρίες που είχαν στο παιχνίδι, στο 16’, θα πλησιάσουν κοντά στο 0-1. Με τον Π. Κουτσουβέλη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων, να «τσιμπάει» με το κεφάλι την μπάλα στην έξοδο του Γιαννά, αλλά θα βγει πολύ πλάγια και το πλασέ του δεν θα βρει στόχο.
Μετά από 10’ οι «κυανόλευκοι» της Λακήθρας θα προηγηθούν στο σκορ 1-0, με κοντινό σουτ του Ζαμπαύτη, μετά το κόρνερ από δεξιά του Αραβαντινού και μια στιγμιαία αμυντική αδράνεια.
Στο 35’ ο Λιβάνης, στο κοντινό σουτ του Αλεξάτου, στην σέντρα από δεξιά του Ε. Φωκά στην περιοχή, θα σώσει με προβολή από το 2-0 πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Μετά από 3’ και συγκεκριμένα στο 38’ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν ένα εκπληκτικό γκολ, με γυριστό σουτ στην κίνηση του Τασιούλη, μέσα από την περιοχή, ύστερα από απομάκρυνση με γροθιές του Μουράι για το 2-0 και κάπου εκεί να “κλειδώνουν” ουσιαστικά την πρώτη τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.
Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τα Φωκάτα μπροστά στο σκορ 3-0, με σκόρερ τον Αποστόλου. Ο Ζαμπαύτης στο 43’ εκτελεί ένα μακρινό φάουλ στην εστία του Οδυσσέα, ο Μουράι θα διώξει εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο επιθετικός των γηπεδούχων απλά θα την σπρώξει, στην άδεια εστία και στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.
Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του αγώνα και ουσιαστικά τους γηπεδούχους να έχουν “κλειδώσει” μια σημαντική νίκη.
Όπως ολοκληρώθηκε το 45λεπτο έτσι ακριβώς με την έναρξη του δευτέρου, η ομάδα του Διον. Γαρμπή θα πετύχει το 4-0.
Ο Ζαμπαύτης, θα βρει κάθετα τον Αποστόλου στην περιοχή απέναντι από τον Μουράι που έβγαινε, ο επιθετικός των Φωκάτων θα τον προλάβει και με έξυπνο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα.
Η ομάδα του Σπ. Ζερβού στη δεύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι στο 59’ με τον Κουτσουβέλη να βγαίνει στην κόντρα και απέναντι στο Γιαννά να πλασάρει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι τους τερματοφύλακα των Φωκάτων.
Άλλη μια σπουδαία απόκρουση για τον ιδιαίτερα διακριθέντα, παρά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε, Μουράι στο 66’, όταν θα απομακρύνει δύσκολα την μπάλα στην κεφαλιά του Παγουλάτου, μετά την σέντρα από δεξιά του πολύ δραστήριου σήμερα Ζαμπαύτη.
Στο 87’ ο Αλεξάτος θα κερδίσει την μπάλα, μετά από κόντρα σε προσπάθεια του Κανάκη, όμως στο κοντινό πλασέ του, ο Μουράι θα πει και πάλι «όχι»!
Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με ένα πολύ καλό σουτ του Αποστόλου έξω από την περιοχή που θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Έτσι τα Φωκάτα θα πάρουν μια νίκη που σίγουρα άξιζαν και θα ανασάνουν βαθμολογικά, αντίθετα με τον Οδυσσέα που προβλημάτισε και σήμερα. Βέβαια ο Σπ. Ζερβός περιμένει την επιστροφή των βασικών του ποδοσφαιριστών, ώστε στη συνέχεια να αλλάξει η κατάσταση, κάτι που πιστεύει απόλυτα ότι θα συμβεί και η ομάδα του δεν θα κινδυνεύσει στη συνέχεια.
Οι συνθέσεις
Διαιτητής ο κ. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Σπ. Χρηστάτο.
ΦΩΚΑΤΑ:(—), Γιαννάς, Ε. Φωκάς, Τασιούλης (46’ Σελενίτσα), Πολυδωράτος, Χρίστο, Ντουκάι, Αραβαντινός (65’ Κανάκης), Ζαμπαύτης, Παγουλάτος (70’ Δεστούνης), Αποστόλου, Αλεξάτος.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ: (—), Μουράι, Λεκατσάς, Κώτσης, Μαλιακρίδας, Βασιλόπουλος, Μετσάνι Α., Ρενάτο, Γαλάτης, Κουτσουβέλης Π., Λιβάνης, Κουτσουβέλης Ι. (76’ Αλπίτσης).
Αναρτήθηκε από sportsthea