ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: ΤΟ 2018 Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ!!!

«Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ιθάκης» είπε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης» χθες στην Ιθάκη.

Τα έργα για την Ιθάκη

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης τα έργα, ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί για την Ιθάκη, και τα οποία, συμπεριλαμβανομένου του Λιμανιού Πισαετού είναι:

– Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στις περιοχές «Δεξά» και «Μπροσαετός», προϋπολογισμού 187.769,16 ευρώ.

–  Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών (κατολισθήσεις στην οδική αρτηρία προς τον λιμένα Πισαετού), προϋπολογισμού 319.761,29 ευρώ.

–  Έργα αποκατάστασης (με βραχοπροστασία), προϋπολογισμός 1 εκ. ευρώ.

–  Έργα αποκαστάστασης στον Μπροσαετό, προϋπολογισμός 1,5 εκ. ευρώ.

–  Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμός 182.112, 11 ευρώ.

– Συντήρηση – αποκατάσταση τεχνικών έργων, καθαρισμός κλάδων υδρογραφικού δικτύου και ρεμάτων, προϋπολογισμός 53.805,85 ευρώ.

…και τα έργα με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιθάκης

–  Οδικό δίκτυο (χρηματοδότηση στο Δήμο Ιθάκης), 300.000 ευρώ.

–  Κέντρο Κοινότητας Ιθάκης, χρηματοδότηση στο Δήμο Ιθάκης.

–  Προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιθάκης και το Υπουργείο Πολιτισμού για τον καθαρισμό και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου.

Σχεδιασμός με την Ιθάκη στο επίκεντρο

  • Σύνδεση και της Ιθάκης με υδροπλάνα, μέσω του δικτύου υδατοδρομίων που σχεδίασε και εκτελεί η ΠΙΝ. Ήδη έχει εντοπιστεί ο χώρος κατασκευής του υδατοδρομίου στο Βαθύ.
  • Μετά την ευτυχή κατάληξη της σύνδεσης της Ιθάκης με την Πάτρα, νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει την Ιθάκη με όλα τα νησιά του Ιονίου, από τον Μάιο και έως τα τέλη Οκτωβρίου.
  • Ο Περιφερειάρχης ενέταξε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, έργα πολιτισμού για την Ιθάκη, που αφορούν στην αποκατάσταση και ανάδειξη τριών ναών καθώς και παρεμβάσεων στα αρχαιολογικά μουσεία του νησιού, ύψους 300.000 ευρώ.