ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…

Απόσπασμα από τα πάμπολλα δημοσιεύματα γύρω από τα νέα παρατράγουδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου:
«Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας, εξήγησε με επιστολή του στη FIFA ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
»Ο υφυπουργός αθλητισμού γνωστοποίησε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία τις φωτογραφίες που «φιλοξένησε» ο ελληνικός και διεθνής Τύπος, του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ επισήμανε ότι η απόφαση της διακοπής ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου…»
Τα προβλήματα του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι νέα. Είναι πολύ παλιά και πολύ γνωστά στις αρχές που δυστυχώς είτε από αδιαφορία είτε από ανικανότητα τα έχουν αφήσει να μετατρέψουν το δημοφιλέστερο ομαδικό άθλημα στον κόσμο σε αρένα κανιβαλισμών!
Και όμως υπάρχουν λύσεις. Προτείνω λοιπόν:
1. Να καταργηθεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η προϊστορία της οποίας δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.
2. Οι αρμοδιότητες της ΕΠΟ να περιέλθουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αμέσως μετά την υλοποίηση των προαναφερθέντων το υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να λάβει γενναία μέτρα μεταξύ των οποίων να είναι:
Α. Η αναβάθμιση όλων των γηπέδων της Σούπερ Λιγκ για να αντιμετωπισθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των εισβολών ανεγκέφαλων παραγόντων ομάδων, οπαδών και πάσης μορφής μη αρμοδίων στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το άνοιγμα τάφρων γύρω από τον αγωνιστικό χώρο βάθους τριών τουλάχιστον μέτρων που θα είναι γεμάτοι νερό. Οι παίκτες και οι διαιτητές θα μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πτυσσόμενες στρατιωτικές γέφυρες διέλευσης ποταμών ή με τη χρήση ελικοπτέρων. Επίσης σε στρατηγικά σημεία των γηπέδων θα πρέπει να ανυψωθούν πύργοι παρακολούθησης των φιλάθλων και παραγόντων για να προλαμβάνεται, εν τη γενέσει της, οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη ενώ σε κάθε αγώνα της Σούπερ Λιγκ να υπερίπτανται των γηπέδων ελικόπτερα με κομάντος.
Β. Η ασφάλεια των γηπέδων να ανατεθεί σε Μονάδες Καταδρομών.
Γ. Η αντικατάσταση των διαιτητών με κατάλληλα εκπαιδευμένους ταξίαρχους ή ανώτερους αξιωματικούς οι οποίοι θα διαιτητεύουν τους αγώνες με στρατιωτική πειθαρχία και θα είναι οπλισμένοι μέχρι τα δόντια. Οι βοηθοί τους θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον το βαθμό του συνταγματάρχη.
Δ. Οι ποδοσφαιριστές για την ασφάλειά τους να φοράνε υποχρεωτικά αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη.
Ε. Το σύστημα με τις κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες να αναθεωρηθεί. Η κίτρινη να αντικατασταθεί με δεκαήμερη υπηρεσία στο Στρατό Ξηράς και η κόκκινη με εικοσαήμερη. Το μέτρο θα συμβάλει και στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων για την καλύτερη αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών.
ΣΤ. Η κατασκευή σε όλα τα γήπεδα ειδικών αλεξίσφαιρων κουβούκλιων για την προστασία των προπονητών και των βοηθών τους.
Βέβαια αυτά που προτείνω μπορεί να μην αρκούν εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα. Έχω, όμως, εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας. Αυτό θα είναι καθόλα αρμόδιο να λάβει τις τελικές αποφάσεις και να τις υλοποιήσει.
Ήρθε η ώρα να γίνει η εξυγίανση του ελληνικού ποδόσφαιρου γιατί όπως είναι σήμερα ούτε κλωτσοσκούφι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!
Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε. Και αν σκοπεύετε να πάτε σε κανένα έστω και φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα για την ασφάλειά σας: Ένα κράνος, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και καλού-κακού ένα περίστροφο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σκηνή από τα απερίγραφτα ευτράπελα που συνέβησαν στον πρόσφατο αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και τα οποία φυσικά δεν είναι πρωτόγνωρα. Σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στα πάμπολλα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, η κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή του Πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ και του Κυπέλου. Το μαχαίρι έχει φτάσει πια στο κόκκαλο. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα επιτευχθεί η πολυπόθητη εξυγίανση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.