ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Την σύσταση και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου στο νησί μας προτείνουν, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης Πολιτών Ιθάκης, Σπύρος Μπούας και Αλέξανδρος Ταφλαμπάς, καταθέτοντας αίτημα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.
Στην εισήγηση τους θεωρούν πως είναι καθήκον της Θιακιάς κοινωνίας να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους και τις οικογένειες εκείνες, που εξ αιτίας των ακραίων οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, δεν δύνανται να εξασφαλίσουν τα αναγκαία είδη επιβίωσης τους.
Ο Δήμος Ιθάκης, τονίζουν, εκφράζει την κοινωνία μας και οφείλει μέσα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που χαρακτηρίζονται από την ραγδαία αύξηση των φτωχών, των ανέργων και των άπορων μεταναστών να συνδράμει τα μέγιστα για την κάλυψη των αναγκών των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η δημιουργία, οργάνωση και λειτουργία και στο νησί μας κοινωνικού παντοπωλείου που θα παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού, ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια κ.λπ. σε συμπολίτες μας και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σκοπός πρέπει να είναι η κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης, άνεργων και απόρων συμπολιτών μας, οικογενειών και ευάλωτων ειδικών ομάδων.
Καταλήγοντας τονίζουν πως στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια θα κρατήσουν ζωντανή και υγιή την κοινωνία μας και ο Δήμος μας οφείλει να είναι μπροστάρης και πρωτοπόρος συμπαραστεκόμενος εμπράκτως σε όσους χρήζουν της στήριξης μας.-
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ