ΓΙΑΤΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Πότε μου δε φαντάστηκα πως θα ερχόμουν σχεδόν να συμφωνήσω με δεξιά πολιτική σε ένα θέμα. Κάθισα λοιπόν και άκουσα προσεχτικά τα τελευταία μέτρα που πάρθηκαν όχι εγκλεισμού αλλά οικονομικής φύσεως. Το ένα θέμα που σχεδόν πήγα να συμφωνήσω και να λαλήσω ναι μπράβο ήταν αυτό με το 50% των βουλευτών να πάει στις ανάγκες και το ταμείο κορονωιου. Όπου αμέσως μετά και οι υπόλοιποι σε τοπικά επίπεδα άρχοντες έπραξαν αρκετοί από αυτούς το ίδιο.. Όμως ας γυρίσουμε στους βουλευτές γιατί σκέφτηκα να σκεφτώ πρώτα, ποιος μπορεί να είναι αυτών ο μισθός τους και δίνουν το 50%. Και όλα καλά, δε μου πέφτει λόγος αλλά είναι και κάτι ανθρωποειδή, βλέπε Άδωνις, που λένε θα πάρεις τόσα σαν επίδομα και σου φτάνουν γιατί είσαι μέσα.. 400 ως 800 ευρώ είναι αυτά και όχι για όλους.. Οπότε κανένα μπράβο, έστω και να κάνουν αυτό, έστω και αν δε μου πέφτει λόγος.. Έστω και αν δε μάθω πότε αν όντως έγινε.

Ας πάμε τώρα στα επιδόματα και τις προσφορές. Αν πχ έχεις ενοίκιο επιχείρησης 1000 ευρώ γιατί πολλοί στο Θιάκι έχουν πολύ παραπάνω.. Και μιλώ για Θιάκι γιατί εκεί ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι γενικότερα κάπως έτσι είναι και κάπου αλλού επί 2 η και 3 αν σε υποχρεώνει να δεχτείς ως ιδιοκτήτης ακινήτου το 60% του ενοικίου για να βγει η κατάσταση για όλους αυτό σημαίνει πως θα λάβεις 600 ευρώ και θα δώσεις 600 ευρώ αν είσαι ο προνομιούχος με το επίδομα.. Έστω λοιπόν ότι όλοι έπαιρναν 800 ευρώ επίδομα αμέσως αμέσως σου μένουν 200 για όλα τα υπόλοιπα. Άδωνις hiiii. Όλα καλά λες? Περίσσεψαν νομίζεις?

Το άλλο μέτρο προσφοράς είναι αν πληρώσεις σήμερα τη δόση σου από κρατικές υποχρεώσεις και λοιπά.. θα είναι η επόμενη δόση 25% λιγότερη.. Ναι αλλά καρδούλες με 200 προλαβαίνω? Αν τα πάρω τα 800 και εγώ ή ο δίπλα προκανει? Και μετά περισσεύουν νομίζετε?

Και ο υφυπουργός οικονομίας ψέλλισε και του ξέφυγε πως ναι θα έχει αυτό το προνόμιο μόνο αν τα δώσει σήμερα γιατί έχουμε ανάγκη τα λεφτά..

Αλλιώς αναστολή 4 μηνών για τις υποχρεώσεις προς το κράτος – μόνο- και μετά, θα τα δώσεις.. Ναι αλλά πως θα τα δώσεις αν δεν έχεις εισόδημα για 5 μήνες και πρέπει να καλύπτεις τις τρύπες που ανοίγει η “ανεργία”.

Και όσο αναφορά περιοχές όπως η Ιθάκη που ζει κυρίως από το τουρισμό αν περάσουν άλλοι 3 μήνες με εγκλεισμό.. Αλλά και όχι μόνο με το να περάσει απλά ο εγκλεισμός γιατί οι συνεπείς θα είναι ανοίξει δεν ανοίξει η σεζόν εφόσον είναι παγκόσμιο. Οι υπολογισμοί θα πρέπει να γίνουν ίσα και μετά το επόμενο Πάσχα.

Δηλαδή μάλλον μας δουλεύουν.

Και επειδή εμένα δε με πειράζει η ρετσινιά των χρόνων του παππού μου ως κουμουνιστής.. Και ας μην είναι αυτός ο λόγος που έγραψα για αυτό. Και δεν άλλαξα γιατί ο πατέρας μου έχει φάει κυνήγι από δεξιατζες. Δε θέλω όλοι εσείς που έχω δει να το κάνετε αυτό να με κατηγορείτε ότι κάνω αντιπολίτευση και περιμένω να πετάξω μπήκτες και να ρωτάτε Οι δικοί σου τι θα έκαναν?

Εγώ πάνω από όλα είμαι άνθρωπος και θέλω να παρθούν όλα τα σωστά μέτρα και για τη σωματική υγεία και για την οικονομική υγεία και τη ψυχολογική υγεία.

Γιατί πολύ ωραία όλα και οι κατηγορίες και τα σχετικά αλλά το ότι με επιδόματα του τίποτα πρέπει να κραυγάζουμε ζητώ, και επιτέλους θα δώσουν το 50% του μισθού τους για ένα ταμείο που δε το ξέρουμε ούτε το βλέπουμε.. και αφού θέλουμε την υγεία τη σωματική όλων, πως θα εξασφαλίσουμε οι αγώνες και οι θυσίες πέρα του σήμερα για αυτήν, των προηγούμενων ετών για τη σωστή διαβίωση να μη πάνε χαμένοι. Αντίστοιχα μέτρα για τους ανέργους και όλους τους κλάδους.

Άρα μπράβο θα πω σίγουρα και όχι σχεδόν, όταν μετά από όλο τον αγώνα για τη σωματική υγεία, Δω ότι έκαναν αυτοί αγώνα για να μη χαθεί ο κόπος ο ιδρώτας και οι αξιοπρέπεια όλων των συνανθρώπων μας.

Διότι όλοι έχετε/έχουμε παιδιά, αδέρφια συγγενείς ή γνωστούς που εκφράζουν ανησυχίες ή και ήδη μεγάλους προβληματισμούς στο πως να ανταπεξελθουν..

Την ίδια ώρα τα μέτρα και νόμοι που ψηφίζονται για σύνταξη στα 72 η κόψιμο μισθών στο 50% στους όποιους έχει απομείνει εργασία για παράδειγμα είναι τουλάχιστον χυδαία.

Είδα σήμερα ένα άρθρο που απαγορεύει και τη κολύμβηση και το ψάρεμα να θορυβεί συμπολίτες μας.. Λογικό όμως έχουν κοπεί αλλά και άλλα.. Και ξαφνικά καλούμαστε να μείνουμε σπίτι έτσι κι αλλιώς. Άρα δε νομίζω ότι η βόλτα στη Θεσσαλονίκη με φόρμα για βαδιν η τζοκιν από ότι έδειξαν τα γρήγορα πλάνα δε γίνεται να μη καταλάβουμε την ανάγκη του ανθρώπου να κουνηθεί και να μη μένει στάσιμος.. Δε ξέρω κάποιο σπίτι όπου να έχει ως ιδιόκτητο θάλασσα ούτε περίπατο κοντά στη θάλασσα.. Άρα με ένα 6 είναι η λύση ίσως για ψυχική υγεία όπως και σωματική.. Και όχι αφορμή για να κράξουν οι μεν τους δε.

Δεν είναι ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί. Όλοι είναι άνθρωποι και πρέπει να αντιμετωπίζουν μα και να αντιμετωπίζονται έτσι. Ωραία η φύλαξη αλλά αν δεν παρθούν μέτρα για όλους και για όλα ακόμα και να κερδίσει η σημερινή μάχη για να μείνουμε ζωντανοί, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μείνει και η αξιοπρέπεια μας ζωντανή.

Γιατί η σωματική υγεία του σήμερα θα είναι ψυχοσωματική ασθένεια του αύριο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.