ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΩ

Όταν ο Τσίπρας ψήφισε το μνημόνιο, ένοιωσα – όπως κι εσείς – προδομένη, πουλημένη, απογοητευμένη.Τώρα που ήλθε η ώρα της κάλπης, τώρα που το δίλημμα είναι πραγματικά η αυτός η το θεριό, μέτρησα κάποια πράγματα που με κάνουν να σταθώ πλάι του. Αν ήμουν σε κάποιον άλλο νομό της Ελλάδας, θα το σκεφτόμουν περισσότερο. Αλλά είμαι εδώ, που το θεριό βρυχάται και κατασπαράσσει τους κατοίκους.

Είναι περισσότεροι οι λόγοι που θα το κάνω όμως

  1. Δεν εμπιστεύομαι ΚΑΘΟΛΟΥ τον Λαφαζάνη, με το γνωστό σε όλους παρελθόν.
  2. Κανένας δεν μας είπε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη εκείνες τις 17 ώρες και ΚΥΡΙΩΣ τις 3-4 ώρες «κατ’ ιδίαν» που έκαναν τον Αλέξη να πάει στο νοσοκομείο. Πόσος εκβιασμός και ΤΙ είδους εκβιασμός έπεσε στο τραπέζι. (δεν ξεχνάμε τον Καραμανλή).
  3. ΔΕΝ πιστεύω ότι ο Αλέξης μας πρόδωσε. Αυτά είναι λόγια για όσους βλέπουν την πολιτική στενά και για δική τους βολή. Για το λόγο αυτό, όσοι πρώην σοσιαλιστοδεξιούληδες και με ολίγον ΣΥΡΙΖΑ (για 7 μήνες), ψήφισαν για να κάνουν πάλι την «αρπαχτή» τους και να διαφημίζονται ως δήθεν πολιτικοποιημένοι, ας ξαναγυρίσουν από εκεί που ήλθαν. Κατά πως φαίνεται, παλληκάρια, εδώ δεν έχει μάσα. Σας καταλάβαμε.
  4. Τι θα συμβεί αν ξαναπάμε στη Δεξιά;; Ξεχάσαμε κιόλας;; Από πότε ο λύκος αλλάζει εκτός από την τρίχα και την κεφαλή;; Από πότε η Δεξιά έμαθε να στηρίζει τον κοσμάκη;; Από πότε οι Κένταυροι έπαψαν να είναι αυτό που ξέρουμε;;
  5. Τι θα συνέβαινε αν πηγαίναμε στη δραχμή;; Φυσικά και είμαι άφραγκη αλλά ΠΟΙΟΙ θα κέρδιζαν με τη δραχμή;
  6. Γιατί σε όλες τις κυβερνήσεις δώσατε 40 χρόνια να φέρουν την Ελλάδα εδώ που βρίσκεται και τώρα πιστέψατε ότι σε 7 μήνες – που δεν τους επετράπη ούτε να αναπνεύσουν, όχι να νομοθετήσουν – έπρεπε να γίνουν όλα καλά και άμεσα;;
  7. Γιατί να μην πάρει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορέσει να στείλει εκεί που αξίζουν αυτοί που καταχράστηκαν τα χρήματα των Ελλήνων;;
  8. Εσείς Κεφαλλονίτες, νομίζετε ότι με το να μη ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο νησί θα το σώσετε; Μην πλένετε τα χέρια σας μετά αν συμβούν αυτά που θα συμβούν. Θα είστε συνυπεύθυνοι για ότι γίνει. Όποιο κόμμα κι αν ψηφίσετε, ξέρετε πού θα πάει η ψήφος σας.
  9. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ.
  10. Τώρα, θα μου απαντήσετε και με βρισιές και το ξέρω. Αλλά, σκεφτείτε καλύτερα και σοβαρότερα όλοι σας και για το καλό του νησιού μας, βάλετε το χέρι στην καρδιά πριν πάτε στην κάλπη.

Β.Μ