ΓΚΟΥΣΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΚΩΝ. ΓΚΟΥΣΗ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΘΑΚΗΣ
Σε απάντηση σχετικού εγγράφου σας με «Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης για το κόψιμο ολιγομελών τμημάτων στο Γυμνάσιο Ιθάκης» στις 28/9/16, σας ενημερώνουμε ότι:

Κανένα Ολιγομελές τμήμα δεν κόπηκε στο Γυμνάσιο Ιθάκης, και συγκεκριμένα:
Α) Το τμήμα πληροφορικής Γ2 λειτουργεί κανονικά όπως προβλέπεται με 17 μαθητές, όπως ακριβώς ΟΛΑ τα τμήματα σε όλη την Περιφέρεια και σε όλα τα σχολεία, χωρίς καμία διαφορά και καμία διάκριση για την Ιθάκη.
Β) Τα Αγγλικά πλέον δεν χωρίζονται σε Αρχάριους και Προχωρημένους εντός ενός τμήματος γενικής παιδείας (ΦΕΚ2732-31/8/16 Τ.Β.) και διδάσκονται ενιαία σε όλους τους μαθητές, όπως ακριβώς ΟΛΑ τα τμήματα σε όλη την Περιφέρεια και σε όλα τα σχολεία, χωρίς καμία διαφορά και καμία διάκριση για την Ιθάκη.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση σχετική με τη λειτουργία των σχολείων, κυρίως όσο αφορά στο εκπαιδευτικό μέρος, πριν την έκφραση διαμαρτυριών, που δεν έχουν πραγματική βάση και μάλλον δημιουργούν σύγχυση αντί να βοηθούν.
Επιπλέον, δεν χρειάζεται να χάνουν οι μαθητές τα μαθήματα, υποστηρίζοντας αιτήματα που δεν έχουν αντίκρισμα. Η τοπική κοινωνία μπορεί να συμβάλλει θετικά, εφόσον υπάρχει σωστή πληροφόρηση.

Τέλος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η λειτουργία του Σχολείου δεν μπορεί να συνδυάζεται με γενικότερα πολιτικά και τοπικά θέματα της περιοχής, ούτε να λειτουργεί αντισταθμιστικά σε άλλες, μη εκπαιδευτικές Υπηρεσίες.

Κωνσταντίνος Γκούσης
Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.