Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΠΑΤΡΑΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!

Μια γραμμή που ενώνει κοινωνίες, αναπτύσσει οικονομίες και λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων των νησιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης και της Πάτρας. Η αύξηση του τουρισμού, η άμεση επικοινωνία των κατοίκων των δύο νησιών είναι σημαντική και επιβεβλημένη, αφού όλες οι υπηρεσίες πλέον από την Κεφαλονιά έχουν μεταφερθεί στην Πάτρα. Από την άλλη πλευρά, εξυπηρετείται μεγάλη μερίδα των φοιτητών, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων από τα Λύκεια των δύο νησιών επιλέγουν για τις σπουδές το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πατρών.

Προς το παρόν η γραμμή θα λειτουργήσει μόνο μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Ειδικότερα, για τον μήνα Αύγουστο θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση, ενώ για τον μήνα Σεπτέμβριο θα λειτουργεί μόνο 4 φορές την εβδομάδα και από τον μήνα Οκτώβριο μόνο 3 φορές την εβδομάδα μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως ανέφερε στην «ΠτΚ» ο Γεώργιος Τελώνης ναυτιλιακός πράκτορας, «ο κόσμος από την πρώτη κιόλας ημέρα αγκάλιασε τα δρομολόγια. Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την άδεια μέχρι τέλη Οκτωβρίου και από τον Νοέμβριο θα καθοριστούν και θα διαμορφωθούν νέα δρομολόγια».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τον Νοέμβριο ξεκινά «η νέα περίοδος για τα δρομολόγια στην ακτοπλοΐα, οπότε θα καθοριστούν και θα διαμορφωθούν αναλόγως με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κόσμου. Τονίζω ότι αυτά προϋποθέτουν τη στήριξη του κόσμου, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και στον μεγάλο ανταγωνισμό».

Από ‘κει και πέρα απομένει οι περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, οι δήμαρχοι όλων των εμπλεκόμενων δήμων και γενικότερα οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής να στηρίξουν με κάθε τρόπο και μέσο τα συγκεκριμένα δρομολόγια, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της γραμμής.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η τιμή του εισιτηρίου από την Πάτρα για τη Σάμη είναι 18,50 ευρώ, ενώ από την Πάτρα για Ιθάκη 18,90 ευρώ και Σάμη – Ιθάκη 4 ευρώ. Για κρατήσεις εισιτηρίων μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο 2610-240 000.

* Της Αντωνίς Ρηγάτου στην Κυριακάτικη Πελοπόννησο