Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Προσκεκλημένη από την Orquesta Athanor De Rivas του Δήμου Rivas Vaciamadrid, που είναι προάστιο της Μαδρίτης, η Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης θα συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Ορχηστρών Rivas Orquestrado.

Η Ορχήστρα Athanor ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συμβάλει στην αναζωογόνηση της μουσικής ζωής του Δήμου Rivas Vaciamadrid και να προβάλει τη Συμφωνική Ορχηστρική Μουσική. Σήμερα έχει γίνει μια Ορχήστρα με προσωπικό άνω των 50 μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Manuel Donoso. Αποτελεί μια ποικίλη ομάδα, η οποία συγκροτήθηκε από μαθητές μουσικών σχολών, Ωδείων, με ερασιτέχνες και επαγγελματίες του Rivas Vaciamadrid.

Από την ίδρυσή του το 2015 το “RIVAS ORQUESTADO” αναδεικνύεται όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα σε ένα ιδιαίτερο και μοναδικό φεστιβάλ ορχηστρών. Προσελκύει κάθε  χρόνο ποικίλες ορχήστρες ανάλογα με τη σύνθεση, το ύφος και την προέλευσή τους. Ορχήστρες που καταρρίπτουν και ανατρέπουν την προκατειλημμένη ιδέα της συμφωνικής μουσικής ως βαρετής και ελιτίστικης. Μια ποικιλία που περικλείει πολλά μουσικά είδη από κλασσική συμφωνία, σύγχρονη, παραδοσιακή, τζαζ, κλασσική ισπανική, φωνητική κ.ά.

Έχοντας επίγνωση ότι η ορχηστρική μουσική δεν έχει παραδοσιακή δημοτικότητα, διευκολύνει την προσβασιμότητα και επιτρέπει στο κοινό να την προσεγγίσει με τη δημιουργία κατάλληλου χώρου συνάντησης και περιβάλλοντος, μέσω της διοργάνωσης Φεστιβάλ Ορχηστρών Διεθνούς χαρακτήρα και ενδιαφέροντος.

Η Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού μας Κου Γιώργου Σκριβάνου θα εμφανισθεί στις 16 Νοεμβρίου 2019 σε κοινή συναυλία με την Ουγγρική Nigthingale String Orchestra της Βουδαπέστης υπό τη διεύθυνση της Orsolya Domoszlai και την διοργανώτρια Ισπανική Orquesta Athanor De Rivas.

            Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.