Η IONION P. LINES ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Η ionion P. Lines στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στη διαμαρτυρία τους στο Αργοστόλι την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών της β’ βάθμιας Εκπαίδευσης των 3 σχολείων της Ιθάκης σε Κοινή Γενική Συνέλευση τους Τετάρτη 8/11 διαπίστωσαν και αποφάσισαν τα παρακάτω “ευχάριστα και εξόχως Ευρωπαϊκά” :

Oτι Βρισκόμαστε 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους και στην Ιθάκη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό έργο και ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΟΒΑΡΑ όσους έχουν την υποχρέωση να το κάνουν και πληρώνονται γι αυτό, αφού:

 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των 3 σχολείων σε διδακτικό προσωπικό με αποτέλεσμα απαράδεκτα ΠΟΛΛΕΣ ώρες χαμένες για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό έργο.

 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των 3 σχολείων όσον αφορά την μεταφορά των εκτός της έδρας μαθητών στην μοναδική σχολική μονάδα που βρίσκεται στο Βαθύ.

 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ το όραμα της εκπαίδευσης των μαθητών στην Ιθάκη φτιάχνεται με κατάργηση των μαθημάτων επιλογής, με συνένωση των ολιγομελών τμημάτων κάτω από άσχετα αντικείμενα , με υποβάθμιση και απαξία των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (και μαθημάτων) λόγω απροθυμίας κάλυψης των θέσεων με ειδικευμένο προσωπικό, με την πρωτοφανή -τέλος- απουσία οργάνωσης , προγραμματισμού και ευθύνης όλων των φορέων που έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ετοιμάσουν ένα σχολείο ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Στο μεταξύ έχουν προηγηθεί:

  • 3 πρώτες εβδομάδες ‘λειτουργίας των σχολείων’ που οι μαθητές καθημερινά έκαναν καμιά  μισή , 1 ή 2(!) ώρες μαθημάτων λόγω ελλείψεων, παραλείψεων και δυσλειτουργιών (sic). Η εικόνα μιας εργάσιμης μέρας με τα παιδιά να σουλατσάρουν χωρίς λόγο και σκοπό στην πόλη μακριά απ’ τα σπίτια τους ήταν καθημερινή και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
  • 3 επόμενες εβδομάδες καταλήψεων του σχολείου από τους μαθητές μπας και ξυπνήσει η ευθύνη.
  • 2 τελευταίες εβδομάδες λειτουργίας με τα παραπάνω προβλήματα ΑΛΥΤΑ.
  • Δεκάδες ενοχλήσεις , τηλέφωνα , επαφές με την μακρινή φυλή των αρμοδίων.

Η συνέλευση κατέληξε πως ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ και αποφάσισε ότι οι 3 σύλλογοι Γονέων (Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) στέκουν δίπλα στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των παιδιών-μαθητών. Εκφράζει την αντίθεσή της στην πολιτική που υποβαθμίζει το σχολείο μας , στερώντας πόρους , παιδεία , σπουδές και μέλλον από τα παιδιά μας και ξεκινά αποφασιστικά κινητοποιήσεις με πρώτη την παρουσία και διαμαρτυρία των μελών των συλλόγων , τον γονέων και εκπροσώπων της Ιθάκης στην Κεφαλλονιά (με την απαραίτητη δημοσιότητα) την ερχόμενη Τετάρτη 15/11, για να διατρανώσει την ΟΡΓΗ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ της γι αυτό το απαξιωμένο σχολείο, γι αυτή τη αναποτελεσματική διοίκηση, για αυτή την χαλασμένη παιδεία και να επιδιώξει λύσεις άμεσες και καθαρές. Επισημαίνει ότι οι ευθύνες είναι εγκληματικές, διαχρονικές και τέλος κατέληξε πως υπάρχει μια ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΓΩΝΑ σε μαθητές, καθηγητές και γονείς, με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες της Ιθάκης. Θα γίνει ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ για να μην ξανασυμβούν τα φετινά ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να φτιάξουν ΣΧΟΛΕΙΑ που να λειτουργούν σωστά και στην ώρα τους ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.