Η ΙΘΑΚΗΣΙΑ ΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Μαζί με την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον Αριστοτέλη Μπατιστάτο πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας και η Ιθακήσια Αννα Σταθοπούλου- Δευτεραίου!!!!

ΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Kοινωνικός Επιστήμονας

Γεννήθηκα στις 14.10.1960 στην Ιθάκη, όπου και έζησα μέχρι το 1972.  Στην συνέχεια η οικογένειά μου μετοίκησε στην Πάτρα και την Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσα την βασική μου εκπαίδευση (Η’ Θηλέων Αθηνών, 1978). Είμαι Κοινωνιολόγος, με μεταπτυχιακό τίτλο στην Συγκριτική Kοινωνική, Οικονομική και Ιστορική Ανάπτυξη (M.A., The Johns Hopkins University,1989 – Β.Α., Deree College, 1983). Παιδί της μεταπολίτευσης, βρέθηκα από νωρίς στον χώρο των ευρωπαϊκών κινημάτων και της αριστεράς, μέσα από τη συμπόρευσή μου με την ΕΚΟΝ “Ρήγας Φεραίος” (1977-79) και την συμμετοχή μου στις δράσεις της Αδέσμευτης Κίνησης για την Ειρήνη (Α.Κ.Ε.), αλλά και το εμβληματικό 9ο Συνέδριο της  Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1984). Προερχόμενη από το ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά έγινα και επίσημα μέλος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) το καλοκαίρι του 2015, ενώ δεν έπαψα ποτέ να βρίσκομαι κοντά στα μεγάλα ζητήματα και τις κινηματικές δράσεις της εποχής μου.

Εργάζομαι από το 1990 μέχρι σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, με εξειδίκευση στην έρευνα αγοράς, την έρευνα κοινής γνώμης και την επιχειρηματική συμβουλευτική για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.  Στην επαγγελματική μου πορεία διηύθυνα τα τμήματα Ποιοτικών Ερευνών των ερευνητικών οίκων GfK-Market Analysis (1990-2000) και Taylor Nelson Sofres-ICAP (2000-2002).  Από το  2002 έως το 2007 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της έρευνας και της επικοινωνίας, ενώ από το 2007 μέχρι σήμερα  δραστηριοποιούμαι μέσα από την δική μου εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών 4dm Σύμβουλοι ΜΜ Επιχειρήσεων Μον. Ε.Π.Ε., με κύρια πεδία δραστηριοποίησης τον χώρο της έρευνας, του πολιτισμού, της κοινωνικής οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ανάπτυξης  επαγγελματικής ικανότητας.

Είμαι παντρεμένη με τον επίσης Ιθακήσιο Διονύση Ιππ. Δευτεραίο και έχουμε ένα γιο.  Σήμερα μοιράζομαι τον χρόνο μου ανάμεσα στην Αθήνα και τον Σταυρό της Ιθάκης, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία της οικογένειας.  Τα προσωπικά ενδιαφέροντα και οι ασχολίες μου περιλαμβάνουν κυρίως εθελοντική συμμετοχή  σε δράσεις πολιτιστικών φορέων και σωματείων με αντικείμενο τον Επτανησιακό Πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, δράσεις κοινωνικής ενημέρωσης, πρόληψης και προστασίας στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και πάσης φύσεως δράσεις ενίσχυσης της πρόσβασης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την αγορά εργασίας.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.