Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

rpt

Την υποδέχτηκε στον Πίσω Αετό, ο Έπαρχος Ιθάκης, ο οποίος την ενημέρωσε για το έργο, που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης του.

sdr

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Σταυρό και ενημερώθηκε για το ζωηρό ενδιαφέρον Επαρχείου και Δήμου για το Ενετικό Παλάτι του Τζαννή και την επισκευή, αναστήλωση και μετατροπή του σε ένα σύγχρονο μουσείο που θα στεγάσει με σεβασμό στη σημασία του Οδυσσειακού ζητήματος τη συλλογή του υφιστάμενου μουσείου. Επιπρόσθετα θα αποδοθούν κοινόχρηστοι χώροι ενός περίπου στρέμματος στο κέντρο της κοινότητας Σταυρού, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία αλλά και τη λειτουργία του χώρου. Ενοποιείται χωροταξικά με το Οδυσσειακό πάρκο και την έκθεση της συλλογής Δημητρίου Παίζη (Δανιά).

rpt

Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο Επαρχείο της Ιθάκης, για την «Ανάδειξη και προστασία των αρχαίων μνημείων στη θέση Σχολή Ομήρου – Άγιος Αθανάσιος βορείου Ιθάκης».

Την προγραμματική σύμβαση θα υπογράψουν στην συνέχεια η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

«Θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για τον Οδυσσέα και την Ιθάκη. Είναι μοναδική περίπτωση που συνδέονται δυο ονόματα με ισχυρή διεθνή ταυτότητα και έμεινε αναξιοποίητη. Είναι προσβολή στο πολιτιστικό κεφάλαιό μας και στους κατοίκους», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη, επισκέφθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους και συνομίλησε με εκπροσώπους πολιτιστικών κα τουριστικών φορέων, οι οποίοι της εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση και Περιφερειακή Διοίκηση για την εγκατάλειψη του νησιού σε βασικές υποδομές και την έλλειψη σχεδιασμού για την προβολή της Ιθάκης και την ενίσχυση των αρχαιολογικών πλεονεκτημάτων της αλλά και της κοινωνικής πρόνοιας.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε το σχέδιό της για την κινητοποίηση φορέων και χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο για τους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους όσο και για το Κέντρο Υγείας, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αναβάθμισης και εξοπλισμού όλων των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας».

oznorMB

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκε και το λιμάνι του Πισαετού, έργο βασικό και κρίσιμο, το οποίο ξεκίνησε προ ετών, προχώρησαν οι διαδικασίες και ολοκληρώνεται σήμερα.

Υποσχέθηκε μια ανάλογη τελετή εγκαινίων και την προβολή του έργου ως ένα χαρακτηριστικό έργο με υπεραξία για την τοπική κοινωνία, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.