Η ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων κι εκπροσώπων φορέων στο Βαθύ που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση της ΝΔ υπό την προεδρία του κ. Τάσου Γριμποβιώτη. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Διονύσιος Στανίτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφανος Φιαμπόλης, οι τ. Έπαρχοι κ. Θανάσης Λιβιτσάνης και κυρία Σμαράγδα Σαρδελή καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

WP_20190128_013
Ανέπτυξε το όραμά της για την Περιφέρεια και τον στρατηγικό σχεδιασμό της για να ξαναβρούν τα Ιόνια Νησιά την λάμψη τους και να αποκτήσουν τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανταγωνιστική ανάπτυξη. Αναφέρθηκε επίσης στις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε νησιού με τα προβλήματα και τις ανάγκες του αλλά και τα πλεονεκτήματά του.

Δήλωσε ότι η επίσκεψη στην Ιθάκη αποτελεί για την ίδια έναν ιδιαίτερο σταθμό στην περιοδεία της στα Ιόνια νησιά, λόγω του συμβολισμού που εκφράζει η Ιθάκη για την ανθρωπότητα, και λόγω των δυνατοτήτων που μπορεί να αναπτύξει το νησί για να γίνει πιλότος βιώσιμης ανάπτυξης με θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στον ποιοτικό τουρισμό.

Η Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου αναφέρθηκε και στις ευρωπαϊκές εμπειρίες της από τα προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης και υποσχέθηκε να τις αξιοποιήσει για μία νέα πορεία των Ιονίων Νήσων στον σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο. Αναφέρθηκε επίσης στην προβολή της Ιθάκης που η ίδια είχε προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ειδική εκδήλωση με θέμα την ποίηση του Καβάφη. Αντάλλαξε απόψεις με τους παρευρισκόμενους και απάντησε στα ερωτήματά τους.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης στην συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την πορεία των έργων, για τις ανάγκες του νησιού για τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής που περιμένουν υποστήριξη. Τόνισε την ανάγκη για μία νέα κυβέρνηση που θα δώσει οξυγόνο και ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και μία νέα Περιφερειακή Διοίκηση που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας, των υποδομών, της ταυτότητας και της τουριστικής προοπτικής της Ιθάκης.

Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επιστρέψει για να συνεχίσει τον διάλογο και την επικοινωνία με τους πολίτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.