Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ.

Η Ιθάκη πουλάει το φυσικό της κάλλος, ζει από τον τουρισμό και κινδυνεύει από τους σεισμούς. Ότι μπορεί να ευνοεί τη σεισμική δραστηριότητα και ότι απειλεί αυτό το κάλλος απειλεί την ίδια τη ζωή μας και αυτό μας θέτει εναντίον του. Η υπεράσπιση του περιβάλλοντος λοιπόν, είναι υποχρέωση όλων μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις ζητήσαμε την κατάργηση θέσεων ιχθυοτροφείων από το Γενικό Χωροταξικό, αυτές οι σκέψεις μας υποχρεώνουν να είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση γεωτρύπανων στην περιοχή μας. Υποστήριξη γεωτρήσεων και εξορύξεων δεν θα υπάρξει από μας, ούτε με λόγο ούτε με έργο.

Η παρουσία μου στην εκδήλωση της δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας, δείχνει  την υποστήριξη  σε μια κίνηση που βοηθάει στη βελτίωση των συνθηκών υγείας των κατοίκων αυτού του τόπου, κάτι που εναγωνίως πάντα επιδιώκουμε και δεν επιτρέπεται να ερμηνεύεται ως υποστήριξη γεωλογικών ερευνών και εξόρυξη κοιτασμάτων στη θάλασσά μας.

Δεν είμαστε εμείς που στηρίξαμε την μεγάλη ρύπανση και καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα ιχθυοτροφεία της Μακριάς Πούντας και δεν επιτρέπουμε να μας κατηγορούν εκείνοι που το έκαναν.

Κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα στηρίξει  αντίστοιχες δράσεις, οποιουδήποτε είδους.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης

Διονύσης Γερ Στανίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.