ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2016 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Το εθελοντικό πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση 2016” διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος για τους φοιτητές Ιατρικής της χώρας μας.

Είναι μια προσπάθεια η οποία αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών, αλλά κυρίως στην παροχή ιατρικής περίθαλψης σε περιοχές της χώρας που το έχουν ανάγκη, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, το Αργοστόλι, το Ληξούρι, η Ιθάκη και η Λευκάδα ανήκουν στους φετινούς προορισμούς μας που εκπροσωπούν την περιοχή των Επτανήσων!

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα θεσμός διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά από την Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος. Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», ήδη από το 1997, πραγματοποιείται σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

Με το πρόγραμμα αυτό, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε Μονάδες Υγείας τουριστικών προορισμών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές Ιατρικής-μέλη της ΕΕΦΙΕ από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το τέταρτο έτος των σπουδών τους. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ελάχιστη απαιτούμενη κλινική εμπειρία των συμμετεχόντων.

Βασικός στόχος είναι η προσφορά βοήθειας στους Ιατρούς και στο προσωπικό των Μονάδων Υγείας. Η ενίσχυση του έργου τους είναι σημαντική λόγω όχι μόνο της αυξημένης τουριστικής προσέλευσης κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και της επίκαιρης πραγματικότητας των προσφυγικών κυμάτων, η οποία πολλαπλασιάζει τις ανάγκες για ιατρική περίθαλψη,

Συμπληρωματικά, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά των τουριστικών περιοχών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των Πανεπιστημιακών Κλινικών όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. Για τη φετινή χρονιά, οι προορισμοί των φοιτητών θα είναι  32, ενώ καθένας από αυτούς θα προσφέρει εθελοντική ιατρική βοήθεια για 10 ημέρες.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο), στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, οι οποίοι, ακόμη και στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, ενισχύουν την πρωτοβουλία νέων ανθρώπων με σκοπό τη βελτίωση της κοινωνίας. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, έχουμε δίπλα μας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τις Υγειονομικές Περιφέρειες, καθώς και τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας. Η ANEK LINES, η BLUE STAR FERRIES, η Zante Ferries και η Fast Ferries, προσφέρουν στο πρόγραμμα το καλύτερο που μπορούν χορηγώντας δωρεάν εισιτήρια και παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις στους εθελοντές μας.

Ιατρική Απόβαση 2016, λοιπόν. Μία κίνηση από φοιτητές για φοιτητές, με σκοπό την βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης και την εκπαίδευση. Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας στην προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο!

Facebook: www.facebook.com/apovasi/

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ελένη Πουλογιαννοπούλου, 6989641744

Γενικός Συντονιστής: Στέφανος Καραμαρούδης

Γενικός Γραμματέας: Ραφαήλ Πάτρας

Υπεύθυνη Γραμματείας: Φανή Ζούμπου

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: Ευστρατία-Μαρία Γεωργοπούλου

Υπεύθυνος Recruitment: Δημήτριος Δημόπουλος

Υπεύθυνος Οικονομικών: Μαρίνος Σωτηρόπουλος

ιατρικη_αποβαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.