Modulus SA
Αρχική Σελίδα arrow Γεύσεις arrow Φαγητά arrow ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
13.03.13

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά καθαρισμένο χταπόδι

60 γραμμάρια σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένο και ολόκληρο

100 ml. ελαιόλαδο

5 κλωναράκια δεντρολίβανο

250 ml. ζουμί από το βρασμένο χταπόδι συμπυκνωμένο

2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε ολόκληρο το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (με παχύ βάση) και βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε το για 30 με 40 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι σωτάρετε σε ελαιόλαδο το σκόρδο και το δεντρολίβανο και αφήστε τα για 15 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους. (Αφαιρέστε το σκόρδο και το δενδρολίβανο)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C και μεταφέρετε το χταπόδι σε ένα μεγάλο μπολ που θα καλύψτε με σελοφάν.

Συμπυκνώστε τα υγρά του χταποδιού επάνω στην εστία βράζοντας τα για 10 λεπτά

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε λίγο σκόρδο, πιπέρι και χτυπήστε ώστε να γίνει πουρές

Αρχίστε να προσθέτετε τα υγρά του χταποδιού και το ξίδι και συνεχίστε την διαδικασία ρίχνοντας το αρωματισμένο ελαιόλαδο μέχρι να κρεμοποιηθεί το μείγμα.

Κόψτε το χταπόδι σε μερίδες και την λαδόκολλα σε τέσσερις διπλού πάχους κομμάτια.

Τοποθετήστε τα πλοκάμια στην λαδόκολλα και περιχύστε τες, με δύο κουταλιές από την γαλακτοποιημένη σάλτσα και μαϊντανό. Διπλώστε και δέστε το φάκελο σαν ένα πακέτο

Ψήνουμε για μόνο 12 με 15 λεπτά. το πολύ.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2014 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2