Modulus SA
Αρχική Σελίδα arrow Γεύσεις arrow Φαγητά arrow ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
28.03.13

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

700 γρ καλαμαράκια (κατά προτίμηση μικρά)

200 γρ χυμός ντομάτας (από ολόκληρα ντοματάκια και τα λιώμένα στο μπλέντερ)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό

2 φύλλα Δάφνης

Μπαχάρι - Μοσχοκάρυδο-Κανέλλα

Αλάτι - Πιπέρι

Λίγη Ζάχαρη

½ ποτήρι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια, κόβουμε και πετάμε το κεντρικό κοκκαλο και το σκληρό κομμάτι κάτω απο τα πλοκάμια.

Σε ενα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την δάφνη και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και την ζάχαρη. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-30 λεπτά.

Τελευταία ανανέωση ( 28.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2014 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2