ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΚΕΡΚΥΡΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟ 2018

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού ΟΤΑ On the Beach, οι διακοπές σε πολλά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είναι φέτος φθηνότερες, με τη Ζάκυνθο (-10%), την Κεφαλονιά (-8%), την Κω (-5%) και την Κέρκυρα (-3%), να προσφέρουν καλύτερες τιμές αυτήν τη χρονιά.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική On the Beach αποκάλυψε ότι το παραθεριστικό θέρετρο του Μαρόκο, Agadir, που βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού, στους πρόποδες των οροσειρών του Άτλαντα, είναι ο καλύτερος προορισμός διακοπών για το φετινό καλοκαίρι των Βρετανών τουριστών. Η έρευνα, η οποία συνέκρινε το μέσο κόστος διακοπών μιας εβδομάδας στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές των Βρετανών, βρήκε πως το Agadir προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές, με τη Μάλτα, με την εκπληκτική πρωτεύουσα της Βαλέτας που βρίσκεται στη λίστα της UNESCO, να αποτελεί τον δεύτερο πιο αξιοσημείωτο προορισμό για διακοπές.
Η ολοένα και πιο δημοφιλής πορτογαλική περιφέρεια του Algarve κατέλαβε την τρίτη θέση, με τα ελληνικά νησιά της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας να κατατάσσονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση της λίστας των πιο value προορισμών για το 2018.

Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί με τις καλύτερες τιμές για το 2018
Agadir
Μάλτα
Algarve
Κεφαλονιά
Κέρκυρα
Η έρευνα που διεξήχθη από την On the Beach αποκάλυψε επίσης ότι για οικογένειες που ψάχνουν για αξέχαστες διακοπές, το Agadir είναι και πάλι η καλύτερη επιλογή, ακολουθούμενη στενά από την περιοχή Costa Brava της Ισπανίας. Η έρευνα, η οποία επικεντρώθηκε στις διακοπές για οικογένειες πέντε ατόμων (δύο ενηλίκων και τριών παιδιών) αποκάλυψε την Costa Dorada ως την τρίτη φθηνότερη επιλογή για τις βρετανικές οικογένειες με το νησί της Κέρκυρας να κατέχει την τέταρτη θέση. Σύμφωνα με έρευνες, το Algarve (Πορτογαλία) είναι η πέμπτη φθηνότερη επιλογή για τις βρετανικές οικογένειες.

Κορυφαίες πέντε φθηνότερες διακοπές για οικογένειες
Agadir
Costa Brava
Costa Dorada
Κέρκυρα
Algarve
Η On the Beach επίσης συνέκρινε το κόστος για διακοπές all-inclusive για το 2018 και σημειώνει πως το θέρετρο Agadir προσφέρει τις πιο φθηνές διακοπές, με την Costa Brava της Ισπανίας να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το αιγυπτιακό θέρετρο Marsa Alam στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τελευταία για τους Βρετανούς, είναι ο τρίτος φτηνότερος προορισμός all-inclusive διακοπών, με τα τουρκικά θέρετρα της Αλικαρνασσού και του Dalaman να κατέχουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Οι φθηνότεροι προορισμοί
Η On the Beach επίσης συνέκρινε το κόστος των φετινών διακοπών και ανακάλυψε πως οι διακοπές στο Μαρακές προσφέρουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση, με τη μέση τιμή των διακοπών να είναι μειωμένη κατά 24% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με την έρευνα οι διακοπές σε πολλά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είναι φέτος φθηνότερες, με τη Ζάκυνθο (-10%), την Κεφαλονιά (-8%), την Κω (-5%) και την Κέρκυρα (-3%), να προσφέρουν καλύτερες τιμές αυτήν τη χρονιά.

ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΝΤΖΑΒΕΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.