«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ»

Την ένταξη της πράξης «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιθάκης» με κωδικό ΟΠΣ 5027324 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το επιλέξιμο ποσό δημόσιας δαπάνης, η οποία προτείνεται για εγγραφή στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 112.320 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στη λειτουργία ενός Κέντρου Κοινότητας στο δήμο Ιθάκης, με την κάλυψη της στελέχωσής του, καθώς και του κόστους των απαιτούμενων λειτουργικών δαπανών του.

Στόχος, η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου Ιθάκης. Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ιθάκης θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Υποδοχή- Ενημέρωση- Υποστήριξη των πολιτών

Συνεργασία με Υπηρεσίες

Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα-άτομα-πολίτες του δήμου Ιθάκης με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες  (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ)για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή επί οκταώρου βάσεως και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του δήμου. Το Κέντρο θα λειτουργεί στην έδρα του δήμου και προβλέπεται να στεγασθεί στο κτίριο ΚΑΠΗ ιδιοκτησίας του δήμου Ιθάκης.

Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πράξης αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού για 3 έτη, που θα προσληφθεί με όρους ΑΣΕΠ (1 Κοινωνικός Λειτουργός (ΠΕ/ΤΕ) και 1 Κοινωνικός Λειτουργός ή Ψυχολόγος), με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας 20% επί των άμεσων δαπανών του προσωπικού.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας» και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως περιγράφονται  στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».

Η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31/12/2021.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.