ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΟΝΤΟΙ…ΓΙΟΡΤΗ

δδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδ

(Μια σύντομη αποτίμηση των εκλογών, Μέρος 1ον….)

1.Ευρωεκλογές: Δεν χωράει καμιά αμφιβολία πως πάνω από όλη την Ευρώπη πλανιέται το μαύρο μέτωπο του νεοφασισμού, με γερές ρίζες σε όλες τις χώρες, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Πρωτιές στην Ιταλία, στην Γαλλία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, δευτεροτρίτες θέσεις σχεδόν παντού….. Και αυτό δεν συνέβη τυχαία, αλλά ήλθε απολύτως φυσιολογικά, ως αποτέλεσμα της άθλιας κοινωνικής και οικονομικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής των πλεονασμάτων, την οποία εφηύραν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και εφάρμοσαν μετά χαράς τα πανευρωπαικά ανδρείκελά τους, με συνέπεια να φτωχοποιηθούν τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες μέσω της ημιαπασχόλησης και των χαμηλών αμοιβών οδηγήθηκαν στο περιθώριο. Όπως ήταν φυσικό, στην άσκηση αυτής της πολιτικής πρωτοστάτησαν τα πρωτοπαλλήκαρα του καθεστωτισμού, οι Σοσιαλδημοκράτες, όπως και στο παρελθόν, με συνέπεια να απαξιωθούν και να περιπέσουν σε ποσοστά ακόμα και μονοψήφια. Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπου εγκαταβιούμε, πρώτευσε μια ΝΔ των επιλογών μιας μερίδας της ντόπιας άρχουσας τάξης, η οποία στηρίζεται στις κοινωνικές και οικονομικές ιδεοληψίες του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και του φαιού νεοφασισμού των ρεταλιών του ΛΑΟΣ που έχει από χρόνια υποδεχτεί μετά βαΐων και κλάδων στις τάξεις της και που τώρα ετοιμάζεται να επιτεθεί για να ανακτήσει την κυβέρνηση της χώρας και που απ’ ότι φαίνεται θα τα καταφέρει.

Συνετρίβη ο μεταλλαγμένος κεντρο«αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ που με τις επιλογές του απετέλεσε το καλύτερο παιδί του συστήματος, πέρασε αβρόχοις ποσί για το σύστημα που τόσο καλά υπηρετεί όλα εκείνα τα αντικοινωνικά μέτρα που εξυπηρετούν την μερίδα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που αυτός εξυπηρετεί (οράτε παρακαλώ την σκυλομαχία Μαρινάκη – Κόκκαλη με πρόσχημα τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά και θα έχετε την εικόνα για το τι ακριβώς εννοώ…) και που τώρα «απολαμβάνει» τους κόπους του και προσπαθεί να διασωθεί προβάλλοντας το πρωτότυπο σύνθημα «Ο Λαός δεν ξεχνά τι Σημαίνει Δεξιά….». Δυστυχώς όμως για αυτούς, δεν ξεχνάμε την εντελώς δεξιά πολιτική που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια, την οποία την βάφτισαν «αναγκαίο κακό» για να ορθοποδήσει η χώρα, η οποία για να λέμε και του θεόστραβου το δίκιο, ορθοπόδησε… Στο ένα πόδι, το δεξιό…. Η καταστροφή που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την άθλια πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια και την συκοφάντηση του ηθικού πλεονεκτήματος των ιδεών της Αριστεράς (όποιος βρεί από πού ξεπατίκωσε αυτή την φράση ο Τσίπρας, κερδίζει 10 τεύχη της μεταλλαγμένης Αυγής….), μόνο με την ήττα του ΔΣΕ στο Γράμμο – Βίτσι, μπορεί να συγκριθεί.

Το ίδιο σύστημα που ανέδειξε και καταπόντισε τον ΣΥΡΙΖΑ ,έκαμε ακριβώς το ίδιο με την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της ΧΑ. Εν όψει της καταδίκης της για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και όλων των άλλων εγκληματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται όλα μα όλα τα αρχηγικά της στελέχη, της πέταξε δίπλα έναν ταχυδρόμο των επιστολών, του Ιησού Χριστού τώρα, του Ιησού του Ναυή, θα σας γελάσω, ένα δικηγόρο της ΝεοΔεξιάς, ακόμα και τον Καραντζαφέρη συνασπισμένο με τους πρώην ευρωβουλευτές της, με συνέπεια να πέσει στο μισό το ποσοστό της, αλλά το συνολικό ποσοστό των εθνικιστικών, νεοφασιστικών μορφωμάτων που έλαβαν μέρος στις ευρωεκλογές να ξεπεράσει το 10%, πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και ότι εύκολα αλλάζει προβιά και εμφανίζεται ως κάτι άλλο, λιγότερο ή περισσότερο βίαιο, λιγότερο ή περισσότερο εθνικιστικό, μα πάντα φασιστικό και φαιό.

Τέλος το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που ανέλυσε με τον καλύτερο και πολιτικά εντιμότερο τρόπο την κρίση και πρότεινε την μόνη σωστή λύση, δεν μπόρεσε να εισπράξει έως καθόλου, σε ψήφους, την επιβράβευση για αυτή την πολιτική του. Το άνοιγμα που έκανε σε πρόσωπα εκτός των μελών του , ήταν απόλυτα σωστό και ορθά στοχευμένο, αλλά από την μια μεριά η γενικότερη κίνηση των πολιτών προς τα δεξιά- ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος και από την άλλη η καλλιεργημένη στον μέσο ψηφοφόρο δυσκολία να ψηφίσει ψηφοδέλτιο με το Σφυροδρέπανο , η οποία έρχεται από τα χρόνια του Εμφύλιου και την από δεκαετίες συνεχή φαιά προπαγάνδα των ΜΜΕ, συνετέλεσαν στο στάσιμο εκλογικό αποτέλεσμα. Μάλιστα τώρα που λόγω των εθνικών εκλογών θα ενταθούν οι πιέσεις προς το κόμμα, χρειάζεται αγώνας συνεχής και σκληρός, όχι για την περιχαράκωσή του, αλλά για την ενδυνάμωσή του , ως η μοναδική λύση τόσο για την άμυνα της κοινωνίας όσο και για την Λαική Αντεπίθεση.

To be continued…..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ

Δικηγόρος

Δημοτικός Σύμβουλος Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.