ΜΑΡΙΛΗ ΚΟΥΒΑΡΑ: Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ «ΜΑΓΕΨΕ» Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!

Όταν ακούς το όνομα Γιώργος Κουβαράς τότε αμέσως οι συνειρμοί είναι οι εξής: δημοσιογράφος, παρουσιαστής, αρθρογράφος και… μπαμπάς φυσικά!
Η μοναχοκόρη του Μαρίλη Κουβαρά δεν ακολουθεί- ακριβώς- τα χνάρια του αφού την έχει… μαγέψει η μαγειρική και μιλά στο TheCaller μεταξύ άλλων για τις σπουδές της στην Επικοινωνία, τη σχέση της με τον πατέρα της ενώ αποκαλύπτει την αγαπημένη του συνταγή.
«Στο σπίτι πάντοτε το τι θα φάμε είχε άμεση σχέση με το πώς θα περάσουμε. Το ίδιο και στα ταξίδια – θυμάμαι από παιδάκι πριν ξεκινήσουμε να ψάχνουμε όλοι μαζί πληροφορίες για την τοπική κουζίνα, τα καλά εστιατόρια, κτλ. Όλα αυτά ήταν ένα είδος «μύησης». Για να πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι το πρώτο φαγητό που έφτιαξα.. Αν κρίνω όμως από τις γευστικές μου προτιμήσεις, θα έβαζα στοίχημα πως ήταν κάτι με ζυμαρικά. Όπως κάθε παιδί, ήταν το αγαπημένο μου φαγητό. Και για να πω την αλήθεια, παραμένουν στην κορυφή της λίστας μου μέχρι σήμερα».

Αν και σπουδάζει επικοινωνία, δεν επιλέγει το δρόμο του πολιτικού ρεπορτάζ αφού το ιδανικό για εκείνη θα ήταν να συνδυάσει την αγάπη της για τη μαγειρική με τη δημοσιογραφία.
«Ένας συνδυασμός θα ήταν ιδανικός. Να μοιράζομαι δηλαδή μέσα από τα ΜΜΕ γνώσεις, ιδέες και μαγειρικές εμπειρίες. Για μένα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, σαν ένα ταξίδι που κρύβει πάντα μια έκπληξη και σε καλεί να ανακαλύψεις άγνωστα πράγματα. Αν τα βρεις, είναι ωραίο να τα μοιράζεσαι. Η μαγειρική είναι σίγουρα χόμπι, θα ήθελα όμως να του αφιερώσω πολύ χρόνο και προσπάθεια κι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να το κάνω και επάγγελμα. Θα δούμε… Στο σπίτι μου μαγειρεύω εγώ, στο σπίτι των δικών μου σε ειδικές περιστάσεις βάζω επίσης ένα χεράκι. Κι αν μου ζητήσουν οι φίλοι, διατίθεμαι αφιλοκερδώς!».
Στην κουζίνα όμως πάντα μπορεί να προκύψουν και αναποδιές:
«Φυσικά! Και σε ποιον δεν έχει τύχει; Ήταν από τις πρώτες μου μαγειρικές απόπειρες (πρέπει να ήμουν περίπου 10 ετών), καλοκαίρι, και είπα να φτιάξω γεμιστά. Με προειδοποίησαν ότι δεν είναι απλή διαδικασία, αλλά εγώ τίποτα… Το αποτέλεσμα: ντομάτες γεμισμένες με ρύζι που δεν ψήθηκε ποτέ. Από τότε δεν έχω τολμήσει να ξαναφτιάξω το συγκεκριμένο φαγητό, που για όσους δεν ξέρουν, θέλει φοβερή τέχνη και είναι από τα πιο δύσκολα στην παρασκευή του».

Πώς είδαν όμως οι γονείς της, την ενασχόλησή της με τη μαγειρική; Θέλησε ο πατέρας της να την… οδηγήσει στα μονοπάτια του πολιτικού ρεπορτάζ;
«Όχι βέβαια! Ίσα ίσα, το αντίθετο. Με παροτρύνει να ασχοληθώ με ό, τι μου αρέσει, αρκεί -μου λέει- να το κάνω σωστά. Και υποστηρίζει επίσης ότι ένα site μαγειρικής μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι πιο σοβαρό από ένα site πολιτικής (σ.σ η Μαρίλη διαθέτει την δική της ιστοσελίδα μαγειρικής marilistable.com ). Το ίδιο και μια τηλεοπτική εκπομπή. Ο μπαμπάς μου είναι πολύ καλός σε κάποια πράγματα, όπως στα ψητά κρέατα και στις τηγανιτές πατάτες. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά στις τηγανιτές πατάτες είναι ασυναγώνιστος, αλλά αυτό τώρα δεν το λες και μαγειρική. Του το εξηγώ αλλά έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν κάμπτεται το φρόνημά του. Βοήθεια στην κουζίνα δεν έχω ζητήσει ακόμη από κανέναν άνδρα, ούτε από τον πατέρα μου. Αν μου πέσει στο δρόμο κανένας σεφ, το συζητάμε. Όσο για το αγαπημένο του φαγητό από τα χεράκια μου, τρελαίνεται για την κρέμα patisserie που φτιάχνω αρκετά συχνά πια, λόγω απαίτησης του κοινού! Η σχέση μας (σ.σ με τον πατέρα της) είναι πολύ ξεχωριστή. Θαυμάζω το γεγονός ότι σκέφτεται πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό του. Κι αυτό συμβαίνει παντού, από το σπίτι μέχρι τη δουλειά του ενώ αυτό που με συμβουλεύει είναι να μην προσποιούμαι και να σέβομαι τους άλλους, όπως απαιτώ να με σέβονται κι εκείνοι. Και να μην παίρνω τα πράγματα πιο σοβαρά από όσο χρειάζεται. Μου λέει ότι πρέπει να είμαστε οικογενειακώς εχθροί της σοβαροφάνειας, γιατί της έχει κηρύξει τον πόλεμο!».
ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ