ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΗ

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Σε κοινό μέτωπο με φορείς, κινήματα και πολιτικές οργανώσεις αλλά και κατοίκους της περιοχής ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός στη Σάμη

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε στην κινητοποίηση για την ματαίωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας συναδέλφου , που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες Τετάρτη 6/9/2017 το απόγευμα στην Σάμη Κεφαλονιάς. Σε κοινό μέτωπο με φορείς , κινήματα και πολιτικές οργανώσεις αλλά και κατοίκους της περιοχής ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός και αποχώρησε η εκπρόσωπος της Τράπεζας που τον επέσπευσε (Alpha Bank) .

Από τότε που ξεκίνησε η κρίση χιλιάδες εργαζόμενοι, και κυρίως μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι και στη συνέχεια άνεργοι αδυνατούμε να καλύψουμε δάνεια στις τράπεζες, ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία και οφειλές στο κράτος, κινδυνεύοντας να χάσουμε το ίδιο μας το σπίτι.
Όσο και αν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και άλλοι ειδικοί προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν και να μας συκοφαντήσουν, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για τα «βουνά» των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών: Οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους, οι μεγαλοοφειλέτες που μένουν προκλητικά στο απυρόβλητο, οι πολιτικές και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν Κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων.
Το σύστημα με λίγα λόγια, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λίγων και εκλεκτών και που έχει ως στόχο την φτωχοποίηση και εξαθλίωση των πολλών, μέσα από μια κρίση που γεννήθηκε από αυτό ως συνέπεια του και τώρα χρησιμοποιείται ως εργαλείο της οικονομικής ελίτ.
Το δικαίωμα στη στέγη μπήκε ήδη στο στόχαστρο από τις πρώτες μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, των προγραμμάτων στέγασης & επιδότησης ενοικίου, αλλά και με τη μείωση των ορίων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο προχώρησε σε ακόμη πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους τραπεζίτες, αφού πλέον δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία.
Παράλληλα η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές, βάζει καθημερινά χέρι σε εκατοντάδες λογαριασμούς φτωχών πλέον ανθρώπων και κυρίως μικρομεσαίων επαγγελματιών οδηγώντας τους στην εξαφάνιση. Με το 4ο μνημόνιο ουσιαστικά η κυβέρνηση παραδίδει και τη λαϊκή κατοικία και περιουσία στα ντόπια και ξένα αρπακτικά της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα με τον τροποποιημένο κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περιορίζει δραματικά τις δυνατότητες του οφειλέτη να προστατεύσει με νομικά μέσα τα δικαιώματά του, ενώ με τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς επιχειρεί, μαζί με πρόθυμους μεγαλοσυμβολαιογράφους, να ξεπεράσει το σκόπελο του κινήματος που εδώ και χρόνια καταφέρνει με τις παρεμβάσεις του στα Ειρηνοδικεία να ακυρώνει τους πλειστηριασμούς.
Οι πλειστηριασμοί είναι ένα μόνο από τα πολλά προβλήματα (υπερφορολόγηση,μείωση συντάξεων & μισθών, ανεργία, απλήρωτη εργασία, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών, εκποίηση δημόσιας περιουσίας ) που αντιμετωπίζουμε.
Αν και γνωρίζουμε πως η επερχόμενη λαίλαπα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των εξώσεων δεν είναι ξεκομμένη από τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που πρέπει να ανατραπεί, θεωρούμε πως το δικαίωμα στη στέγη μπορεί να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης όλων όσων θέλουμε να σταματήσουμε την εξελισσόμενη κοινωνική καταστροφή.
Κύριος στόχος μας είναι οι ίδιοι οι πληττόμενοι (από τράπεζες & κράτος) να κινητοποιηθούμε από κοινού με αλληλέγγυους συναδέλφους και συμπολίτες μας για να υπερασπίσουμε τα σπίτια που μένουμε και αποκτήσαμε με ιδρώτα και μόχθο, αλλά και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο αποτελεί κύριο μέσο επιβίωσης μας.
Μπορεί ο αντίπαλος να έχει οργανωθεί, αλλά πάντα τρέμει τον οργανωμένο λαό. Στο χέρι μας είναι η οργή μας να μη γίνει απελπισία. Να μη μείνουμε μόνοι και σιωπηλοί. Με οργάνωση, με καθαρό μυαλό, χωρίς αναθέσεις και αυταπάτες για κάθε λογής σωτήρες που θα μας λύσουν τα προβλήματα, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όχι μόνο στα ειρηνοδικεία αλλά στις τράπεζες, στα συμβολαιογραφικά γραφεία και όπου αλλού χρειαστεί! Η συνεργασία όλων μας και η συμπόρευση μας ενάντια στην καταστροφή που μας επιβάλλουν είναι απαραίτητη.
Η αρχή έγινε. Συνεχίζουμε!

Η Διοίκηση του Δ.Σ.
Κτήριο Ξενία 28100 Αργοστόλι
6973708938, 69648098312, 2671301400 E-mail: emporoepagelmatikos@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.