ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΡΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Συνοπτικά:

1. Περιοδεία με τον Έπαρχο Ιθάκης Θανάση Λιβιτσάνη στη Βόρεια Ιθάκη και απόφαση για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην στροφή του Μπροστά Αετού και στο κρηπίδωμα στις Φρίκες. Χρηματοδότηση έργων για παρεμβάσεις σε όλο το Επαρχιακό δίκτυο της Ιθάκης, Πλατρειθιά, Σταυρός, Εξωγή.

2. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Αθανασίου και απόφαση για χρηματοδότηση του Δήμου μας με 120.000 € για την εξεύρεση πάρκινγκ και τον καθαρισμό και ανάδειξη του χώρου.

3. Συνάντηση και συζήτηση για τα προβλήματα του Σταυρού με τον πρόεδρο Δημήτρη Δέτσιμα. Επίσκεψη στο προτεινόμενο για αγορά Παλάτι του Τζαννή, για την μεταφορά του Μουσείου του Σταυρού.

4. Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Έπαρχου, του Δήμαρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Συζήτηση για όλα τα προβλήματα του νησιού και σχεδιασμός για το πλάνο των αναγκαίων έργων με πλήρη ταύτιση απόψεων.

5. Δέσμευση από τον Αντιπερειφεριάρχη για άμεση χρηματοδότηση όλων των σημαντικών έργων που προτείνονται από την Ιθάκη. Μετέφερε το μήνυμα της Περιφ. κ. Ρόδης Κράτσα για άμεση προώθηση όλων των έργων της Ιθάκης.

6. Συνάντηση στο Επαρχείο Ιθάκης και συζήτηση για την άμεση μεταφορά του Επαρχείου στο πρώην κτίριο της ΑΛΦΑ BANK που έχει ήδη νοικιαστεί από την Περιφέρεια μας. Προμήθεια του συστήματος τηλεδιάσκεψης για το Επαρχείο Ιθάκης.

7. Απόφαση για άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για την ενεργοποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης Ματσούκη, του Πανεπιστημίου Πάτρας που βρισκόταν για 10 χρόνια στα συρτάρια του Επαρχείου, και είχε συνταχθεί ύστερα από αίτημα Λιβιτσάνη, κατά την προηγούμενη Επαρχιακή θητεία του, για την δημιουργία του Αεροδρομίου της Ανωγής.

8. Χρηματοδότηση για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο στο Βαθύ και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου.

9. Χρηματοδότηση για την κατασκευή 2 γηπέδων τένις στο χώρο του συγκροτήματος της Β’ θμιας Εκπαίδευσης Γυμνασίου-Λυκείων και κατασκευής στίβου στον ίδιο χώρο.

10. Αυτοψία στο νέο λιμάνι μας και οριστικοποίηση εκτέλεσης των αναγκαίων συμπληρωματικών έργων, τοιχίων αντιστήριξης οδών, πάνω στροφή, επισκευή κρηπιδώματος αλιευτικού καταφυγίου κ.λπ.

11. Άμεση προώθηση της εκτέλεσης του σημαντικού έργου-δέσμευσης, κατασκευής του Κυματοθραύστη των Φρικών.

Αυτή είναι η πρώτη απάντηση της δυνατής ομάδας της Ρόδη Κράτσα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Θα ακολουθήσουν και άλλες.

Θανάσης Λιβιτσάνης

Έπαρχος Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.