ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ, Η ΛΑΣΠΗ!

Πέρασε ακόμα ένα καλοκαίρι με απίστευτα υψηλούς αριθμούς τουριστών και εξίσου απίστευτους αριθμούς πυρκαγιών! Οι τουρίστες ήρθαν να απολαύσουν την πανέμορφη ελληνική φύση και οι πυρκαγιές να την καταστρέψουν και να προκαλέσουν το θάνατο σε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας!
Και τι κάνουμε εμείς, θύματα αλλά και θύτες; Το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Επιρρίπτουμε τις ευθύνες για τις τραγωδίες που μας πλήττουν σε άλλους!
Ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες την τακτική αυτή την έχουμε στο τσεπάκι μας. Για όλα φταίνε οι άλλοι και εμείς είμαστε απαλλαγμένοι κάθε ευθύνης. Οδηγούμε, για παράδειγμα, σαν τρελοί και γινόμαστε κομμάτια και αποδίδουμε το ατύχημα στην κακή κατάσταση των δρόμων και επομένως στους αρμοδίους που δε φρόντισαν να βελτιώσουν το οδικό σύστημα για να γινόμαστε εμείς… πυραυλοκίνητοι! Την αδυναμία τη δική μας, να κρίνουμε την κατάσταση του δρόμου και να οδηγούμε ανάλογα, την κρύβουμε κάτω από το χαλί!
Με αυτό δεν θέλω να πω ότι το κράτος δε φέρει ευθύνη. Φέρει και παραφέρει. Αλλά εμείς πρώτοι πρέπει να σεβόμαστε τη δική μας ζωή αλλά και των οικογενειών μας και μετά οι άλλοι!
Θα θυμάστε βέβαια ότι λίγες μέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία των πυρκαγιών, η Αττική πλήγηκε από φοβερές πλημμύρες!
Και πάλι έσπευσαν οι ανεγκέφαλοι να κατηγορήσουν τούτη και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις καταστροφές που προκλήθηκαν.
Με εξαίρεση ορισμένους ειδικούς επιστήμονες, οι υπόλοιποι, θύματα και μη, “ξέχασαν” να αναφερθούν στο όργιο αυθαιρεσίας που έχει επιτελεσθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, γενικά.
Ξεχάστηκαν τα ρέματα που μπαζώθηκαν για να γίνουν οικόπεδα, τα αυθαίρετα που κτίστηκαν μέσα σε δάση με σχεδόν παντελή έλλειψη δρόμων και άλλων υποδομών.
Ναι, φταίνε οι κυβερνώντες για την ολιγωρία τους, που δεν επενέβησαν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα, αλλά να μη μας διαφεύγει ότι οι παραβάτες είμαστε εμείς, ο λαός, που τόσο απερίσκεπτα πράττουμε και που δυστυχώς το πληρώνουμε πανάκριβα – πολλές φορές με την ίδια μας τη ζωή.
Και ενώ διανύουμε το φθινόπωρο και ο χειμώνας όπου να’ ναι θα μας δείξει τα δόντια του, θα κάνω μια πρόβλεψη. Μετά τις φωτιές του καλοκαιριού θα έρθουν και πάλι οι πλημμύρες. Μετά τη στάχτη, η λάσπη!
Παραμένει λοιπόν το μεγάλο ερώτημα: Πότε ως λαός θα βάλουμε μυαλό; Πότε θα αντιληφθούμε ότι όσο δε σεβόμαστε τη φύση, τόσο αυτή θα μας «εκδικείται»!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σκηνή από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική. Μια γυναίκα παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό της και σώθηκε χάρη στις ριψοκίνδυνες προσπάθειες 2-3 πολιτών που έσπευσαν σε βοήθειά της.

• Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: georgemessaris@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.