ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ!

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας, δασκάλων και νηπιαγωγών, εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, γονέων και μαθητών, πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη στις 23/7 η συγκέντρωση ενάντια στον αποχαρακτηρισμό των σχολείων του νησιού από δυσπρόσιτα που οργάνωσαν το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Στη συγκέντρωση παρέστησαν, επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο Δήμαρχος Ιθάκης.

Μετά τις κεντρικές εισηγήσεις από τους Προέδρους του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση και έγιναν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις. Το μήνυμα ήταν ένα: ο λαός της Ιθάκης είναι αποφασισμένος να βάλει φραγμό στο κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, να μην επιτρέψει την μείωση της οργανικότητας, τη διεύρυνση της υποστελέχωσης, το κλείσιμο ή / και τη συγχώνευση τμημάτων – τομέων και σχολείων που θα επιτείνει ο αποχαρακτηρισμός. Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων «είναι ώρα να ανοίξει το ζήτημα με οργάνωση από τα κάτω και κινητοποίηση, με αποφασιστικότητα και συντονισμένη δράση». Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ιθάκης επιβεβαίωσε πως ανοίγει ο ασκός του Αιόλου ευρύτερα, αφού, όπως σημείωσε «ενδεχομένως δρομολογούνται μειώσεις για τη μεταφορά των μαθητών λόγω και του αποχαρακτηρισμού, ενώ μειώνονται οι επιχορηγήσεις για το Δήμο, που, στο πλαίσιο του Κλεισθένη, σημαίνει απογείωση της ανταποδοτικότητας». Γενικότερα, ήταν κοινός τόπος πως η ρύθμιση σηματοδοτεί γενικευμένη επίθεση σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, λαϊκά δικαιώματα των νησιωτών, κόντρα στα φληναφήματα περί μέτρων λόγω νησιωτικότητας, όπως το «ισοδύναμο» και σε αντιδιαστολή με το αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια.

afisa-ithaci-xoris
Οι παριστάμενοι δεσμεύτηκαν, παρά τη δυσκολία της θερινής περιόδου, να συνεχίσουν «περνώντας» μαζικά το μήνυμα (για το τι προδιαγράφεται) στο λαό και κλιμακώνοντας τον αγώνα. Αγωνιστική συνέχεια θα δοθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων 28 και 29 Ιούλη. Σε αυτήν υπάρχει δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, μετά από προγενέστερη παράσταση των φορέων, να θέσει ζήτημα τροποποίησης σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ). Στόχος – με νέο αγωνιστικό «παρών» – να φύγουν τα «ήξεις αφήξεις» και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα το ΠΣ υπέρ του τρίπτυχου που βρίσκεται στο επίκεντρο της κινητοποίησης:

Να μην περάσει κανένας αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτου σχολείου!
Να μην μειωθούν τα μόρια καμίας σχολικής μονάδας.
Να γίνει αποδεκτή η ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση που προτείνουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών του νομού και τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.