ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος επανέρχεται για ακόμα μια φορά στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ο Γ.Γ. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το ίδιο θέμα είχε υποβάλει ερώτηση στις  12.05.2015, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, κ. Δρίτσα.Ο κ. Δρίτσας, σε απάντηση στην ερώτηση του κ. Νικολόπουλου στις 15 Ιουνίου, τόνισε ότι  η νέα Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει διακηρύξει, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων της, ότι αποτελεί κύριο μέλημά της η διασφάλιση της ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΙΤΣΑ

Μια απάντηση όμως που δεν έδωσε καμία λύση στο μεγάλο πρόβλημα της κατάργησης της.

Ο κ. Ν. Νικολόπουλος, αφού δεν πήρε ούτε καν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ούτε καν δέσμευση  υλοποίησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, σήμερα πήγε πάλι στη Βουλή μετά και την παρέμβαση που έκανε  ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, ο οποίος συγκάλεσε γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται: Η συνεχιζόμενη διακοπή της σύνδεσης επί ενάμιση έτος τώρα απαράδεκτη. Και οι Κεφαλλήνιοι και οι Ιθακήσιοι Έλληνες φορολογούμενοι τονίζουν: Κρίνουμε ως ανεπίτρεπτο το γεγονός, το τρίτο αστικό κέντρο της Ελλάδας, η Πάτρα, όπου κατοικούν πολλές χιλιάδες Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι, να έχει στερηθεί την απ’ ευθείας πρόσβαση με το πλησιέστερο και μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, την Κεφαλονιά, αλλά και τη γειτονική Ιθάκη.

Ο Αχαιός βουλευτής με δηλώσεις του στα ΜΜΕ υπογράμμισε, ότι: «Η τωρινή ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω της Κυλλήνης είναι και δαπανηρή και επικίνδυνη, λόγω του άσχημου οδικού δικτύου και επίσης δεν εξυπηρετείται η τουριστική κίνηση προς τα δύο νησιά, αφού η πρόσβαση μέσω Πάτρας κάνει ασύγκριτα ελκυστικότερο τόπο τουρισμού τα δύο νησιά των Επτανήσων».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος   τονίζει, ότι αποτελεί  επιτακτική ανάγκη, η  καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, από αυτό το καλοκαίρι και ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό και την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί η εν λόγω  ακτοπλοϊκή σύνδεση .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.