Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ Δ. Σ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας και αποστολή Δημοτικών Συμβούλων έδωσαν δυναμικό παρόν σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Απανταχού Ιθακησίων στην Αθήνα.

Την αποστολή προλόγισε η Πρόεδρος της ‘Ενωσης Ιθακησίων Κατερίνα Γρηγορίου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν η Βουλευτής του Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, εκπρόσωπος του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και η υποψηφία Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, παρουσία των επιφανών ακαδημαϊκών μας κκ. Θανάση Ι. Παπαδόπουλου και Μάχης Παΐζη Αποστολοπούλου, του Κεφαλονίτη Αντιδημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργου Κοκκόλη και πολλών πολιτικών στελεχών και εκπροσώπων Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων του Νομού μας.

Τον Δήμαρχο προλόγισαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Προώθησης Λουκάς Αναγνωστάτος, ο οποίος έδωσε έμφαση στην τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης των Οικονομικών του Δήμου και όσων πολλών και σημαντικών έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος Νίκος Κολυβάς, που έδωσε το περίγραμμα των ενεργειών του θεσμικού του οργάνου, με έμφαση την έκδοση του λευκώματος “21 Χρόνια Φεστιβάλ Ιθάκης” που ευγενώς διανεμήθηκε σε όλους τους παρισταμένους και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Φιαμπόλης, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα την υψηλή ποιότητα της συνεργασίας τόσο μεταξύ των μελών της Δημοτικής Αρχής, όσο και με την μεγαλύτερη μερίδα της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικότατα τα πεπραγμένα 2019 και έδωσε έμφαση στην τεράστια προσπάθεια να αλλάξει το ύφος της διαχείρισης των θεμάτων του Δήμου, να υπάρξει πλέον πολιτική και κοινωνική εξωστρέφεια και να υπερισχύσει η λογική, η διαφάνεια και η συνεργασία. Παρουσίασε λεπτομερώς δια βήματος, συνοδεία οπτικού υλικού το έργο της δημοτικής αρχής σε ενότητες και συγκεκριμένα τα έργα υποδομής του Δήμου Ιθάκης, τις συμπράξεις με την Περιφέρεια, τις δράσεις για τις Συγκοινωνίες, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό, καθώς και τη συνεργασία του Δήμου Ιθάκης με θεσμικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς με αναφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ιθάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ξαναθέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα στις εκλογές του Μαίου 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, με πολλά παλιά αλλά και νέα ονόματα με διάθεση να προσφέρουν στο ψηφοδέλτιο και ανανέωσε το ραντεβού του με τους Ιθακήσιους της Αθήνας σε μια προεκλογική συγκέντρωση σε εύλογο χρόνο.