Ο ΓΑΛΑΤΣΑΤΟΣ, Ο ΚΟΥΡΗΣ, Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΙΣΑΕΤΟΥ & Η ΣΑΜΗ

Αυξάνονται και πληθύνονται τελευταία , οι «πατέρες» διαφόρων έργων και δράσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων! πριν λίγες ημέρες διάβασα κάπου ότι ο κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος ( τ. δήμαρχος Ιθάκης) και ο κ. Ευστάθιος-Σωτήριος Κουρής ( τ. αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης) στην αρχή ..διαφώνησαν αλλά μετά ..συνομολόγησαν ότι αυτοί κατασκεύασαν και κατασκευάζουν το εργο του λιμανιού στον Πισω Αετό της Ιθάκης! Ας τους δώσουμε λοιπόν συγχαρητήρια γιατί, ο μεν πρώτος απλά κρατούσε σημειώσεις (όπως αλλωστε του υπενθύμισε ο δεύτερος) ο δε δεύτερος απλά έβλεπε έναν εργολάβο να λαμβάνει τις παράτυπες προκαταβολές χωρις να προσφέρει έργο και στην συνέχεια να εξαφανίζεται! Η ΠΙΝ και η Περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ είναι περήφανη γιατι πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» στο έργο αυτό , κατάφερε όμως να το κάνει πράξη για να αποδοθεί στους πολίτες και στην οικονομία.

Εμφανίστηκε όμως και δεύτερο κρούσμα ανάλογης συμπεριφοράς. Ο προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο Αργοστόλι κ. Γρηγορακάκης διένειμε επιστολή στον τύπο όπου ευχαριστεί σχεδόν ..σύμπασα την αρχαιολογική υπηρεσία (παλαιούς, νέους, αρμόδιους και αναρμόδιους) για το γεγονός της υπογραφής μιας σύμβασης υποέργου για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμης. Διέλαθε της προσοχής του προϊσταμένου να ενημερώσει σε ποιο πρόγραμμα είναι ενταγμένο το έργο αυτό και από πότε και ποιος φορέας είναι ο χρηματοδότης του έργου!

Ας ενημερώσουμε εμεις λοιπόν και δεν θέλουμε ευχαριστίες γιατι καναμε αυτό που έπρεπε: Το έργο με τίτλο «Επισκευή και δημιουργία Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης και έκθεση ψηφιδωτών στην Κεφαλονιά» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ 2014-2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με απόφαση του Περιφερειάρχη την 29/12/2016 και με προϋπολογισμό 1.386.666,16 ευρώ. Έκτοτε ,υλοποιούμενο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.