Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ/ΜΑΓΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΓΙΑΚ

Τελείωσα λοιπόν με το μοναχικό/μαγικό μου ταξίδι στην Ελλάδα με θαλάσσιο καγιάκ: Από τη Σάμο προς την Αθήνα μέσω του Αιγαίου και στη συνέχεια, περνώντας από την διώρυγα της Κορίνθου έφτασα μέχρι την Κεφαλονιά και την Ιθάκη περνώντας μέσα από τον Κορινθιακό κόλπο, τον Πατραϊκό και την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Μία περιπέτεια που ξεκίνησε ως περιπέτεια για δυο κωπηλάτες, αλλά λόγω του τραυματισμού του καλού μου φίλου Γιώργου Ποταμιάνου, αποφασίσανε να συνεχίσω μόνος μου και να τελειώσω το ταξίδι που σχεδιάσαμε για έναν καλό σκοπό: Την συγκέντρωση χρημάτων για το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου που καλύπτει τα νησιά της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 22 κωπηλατικών ημερών γνώρισα πολλούς φιλικούς ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα που ήταν πρόθυμοι να με βοηθήσουν χωρίς καμία αμφιβολία. Ο Γιωργος και ο Anthony Νικολαΐδης από τη Σάμο, η Κυρά Ειρήνη – ο μόνος κάτοικος του νησιού Κίναρος, ο Νίκος και η Όλγα στη Σχοινούσσα και ο Βαγγέλης και η Tilla Bali στη Φολέγανδρο, όλοι τους στο Αιγαίο. O Rod Feldtmann στην Μήλο και ο Βάγγος μου(Buena Ventura)στην Νότια ακτή της Αττικής έκαναν το ταξίδι μου λιγότερο μοναχικό. Πιο πέρα Δυτικά οι ναυτικοί σύλλογοι στην Παλαιά Φώκαια με την Ναταλσα και τη Theodora Xanthaki, ο ΝΑΣ στο Μικρολίμανο του Πειραιά, με τον κ. Νικολόπουλο, τον πρόεδρο του Ελληνικής ομοσπονδίας αγωνιστικού καγιάκ και ο ναυτικός σύλλογος Μεσολογγίου με τον πρόεδρό του κ. Makis Kotsiris έκαναν με την φιλοξενία τους το ταξίδι μου λίγο πιο εύκολο. Η διοίκηση της εταιρίας διαχείρισης της διώρυγας της Κορίνθου και ο γενικός διευθυντής της δέσμευσαν την διώρυγα για μένα. Η διέλευση μέσω της διώρυγας ήταν ένα όνειρο για μένα ως κωπηλάτη.

Η Levante Ferries με το πλήρωμα, τον καπετάνιο του Ανδρέας Κάλβος και τον εκπρόσωπο της εταιρίας κατά την άφιξή μου στην Σάμη της Κεφαλονιάς έκαναν μέσα στο πλοίο μια υπέροχη δεξίωση προς τιμή μας: μεταξύ τους το λιμενικό σώμα, η εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας της Κεφαλονιάς, οι τοπικές αρχές του δήμου Σάμης και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπως το Kefalonia Press με την κα. Eleni Hioni, η οποία κανόνισε την φωτογράφηση και την κινηματογράφηση της άφιξης με drone.

Ευχαριστώ επίσης τον Peter Lee από το Cosmos Radio της Κεφαλονιάς που κάλυψε το ταξίδι μου πολλές φορές με ζωντανές συνδέσεις. Ένα τεράστιο “ευχαριστώ” σε όλους τους παραπάνω από την καρδιά μου.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους φίλους μου και όλους τους ανθρώπους από την Ιθάκη που με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου. Τον κ. Michalis Livanis, τον κ. Sotiris Tritsarolis και τον κ. Konstantinos Karavias, που με συνόδεψαν με ιστιοπλοικό από το Βαθύ της Ιθάκης στη Σάμη κατά την τελευταία ημέρα του ταξιδιού.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους δημοσιογράφους για το ενδιαφέρον τους και τις συνεντεύξεις ειδικά μετά το τέλος του ταξιδιού.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους που ήταν υπομονετικοί κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Τελικά τον κ. George Potamianos που εμπνεύστηκε αυτή την αποστολή και με υποστήριξε μετά από την ώριμη απόφαση του να σταματήσει στα νησιά Φούρνοι – Ευχαριστώ αυτόν τον μεγάλο θαλασσινό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης !!

Για άλλη μια φορά στη ζωή μου συνειδητοποίησα τι μπορούμε να πετύχουμε αν επικεντρωθούμε σε έναν στόχο και προσπαθούμε κάθε μέρα για να συμβεί αυτό. Επίσης είδα ότι όσο μικρότερο είναι ένα μέρος και μια κοινωνία τόσο πιο γενναιόδωροι είναι οι κάτοικοι της και πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν όποιον το χρειάζεται χωρίς φόβο. Όλοι μας πρέπει να ταξιδεύουμε περισσότερο με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς και να επισκεπτόσαστε περισσότερα απομακρυσμένα και παρθένα μέρη τα οποία πρέπει να υποστηρίζουμε και να προστατεύουμε. Είναι καλό για τις ψυχές μας..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας:

Blue star ferries

www.bluestarferries.com

Levante feries

www.levanteferries.com

Hotel tourist Argostoli

www.hoteltourist.gr

www.hoteltourist-kefalonia.gr

Mouikis hotel

https://mouikis.com.gr/el/

Bazaar klaoudatos

https://m.facebook.com/…/Klaoudatos-Market-Bazaar-1276091…/…

Κατάστημα Μουίκη Νεόφυτος

https://m.facebook.com/…/Mouiki-Neofytos-El…/100015060792186

Kefalonia villas

https://www.kefalonia-villas.com/

Ρασσιάς Γιώργος

https://www.fishmarketkefalonia.gr/

Soulatso cafe

https://m.facebook.com/people/Kafe-Soulatso/100006630319124

Α&Γ Τζουγανάτος https://www.tzouganatos.gr/

Ainos bikes kefalonia

http://ainosbikes.com/en/

Κατάστημα καλλυντικών “Plaisir”

Κατερίνα Μοσχοπούλου

Κατάστημα Χρήστος Φιλιππάτος

https://m.facebook.com/filtrall/?device_id=dbe371ab-3ae1-45c3-aba2-45c0dc58e81b

Αμβρόσιος ωποροκηπευτά

https://m.facebook.com/pg/%CE%91%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%9B%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-396612157161981/posts/

www.outdoorithaca.com

www.outdoorkefalonia.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.